Nyhed

Til sommer spiller de på Syd For Solen. Nu giver Big Thief-forsanger solokoncert i Danmark

Danske fans får mulighed for at opleve Adrianne Lenker i to forskellige settings i det nye år

I fredags, den 1. december, offentliggjorde festivalen Syd For Solen tre yderligere artister til deres lørdagsprogram, herunder den populære indiefolk-gruppe Big Thief.

”Big Thiefs musik er et helt unikt mix af singer/songwriter, upoleret indierock og folkhymner i helt fænomenalt smukke sange, der går lige i hjertet. Teksterne er dybt personlige, og leveringen er magisk hver evig eneste gang, de går på scenen. En koncert med Big Thief er et sælsomt møde med fire fintfølende musikere, der dyrker deres musikhistoriske rødder med akkuratesse og et dybt personligt udtryk,” udtalte programansvarlig for Syd For Solen, Xennia Grigat, om bandet i en pressemeddelelse.

Nu kan festivalen glæde fans med nyheden om, at Big Thiefs frontfigur og hovedsangskriver Adrianne Lenker lægger vejen Danmark med en solokoncert til foråret den 10. maj 2024 i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncertsal.


Lenker er en produktiv musiker ikke blot sammen med Big Thief, der siden 2016 har udgivet fem studiealbum og turneret hyppigt. I 2020 udgav hun også to album i eget navn og på samme tid, nemlig Instrumentals og Songs. Sidstnævnte blev anmeldt af GAFFAs Cæcilie Salomonsen, som kvitterede med ikke mindre end seks fulde stjerner under titlen Simple, intime og smukke indspilninger fra en gudbenådet musiker:

”Indspilningerne på Songs er simple i den bedste forstand. Det er Lenkers vokal og guitar, akkompagneret af få diskrete percussions og baggrundslyde fra hytten, den omkringliggende natur og vindspillet på verandaen. I en tid, hvor de fleste studieindspilninger bliver produceret ned til den mindste detalje, er den minimale produktion på Songs en kærkommen forandring. Det gør musikken nærværende, intim og oprigtig. Sammenlignet med hendes vokal som frontkvinde i Big Thief er Lenker som soloartist mere rolig og afstemt. Vibrationerne i hendes stemme tilfører en sårbarhed, som giver teksterne en fantastisk dybde,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Big Thief har lagt vejen forbi Danmark ad flere omgange, blandt andet med to koncerter i Store Vega samt sidste års koncert på Roskilde Festival. Koncerten den 10. maj bliver dog første gang, at Lenker optræder herhjemme på egen hånd.


Billetsalget til koncerten starter denne fredag den 8. december klokken 11 via Billetlugen.

Adrianne Lenker-anmeldelse: Meditativ digression

ANNONCE