Nyhed

LYS FREMTID: Adrianne Lenker udgiver nyt album - hør første single her

Big Thief-frontfiguren udgiver nyt soloalbum forud for dansk koncert i foråret

Forsangeren fra Big Thief, Adrianne Lenker, har allerede annonceret hele to danske koncerter i 2024: Først en solokoncert den 10. maj 2024 i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncertsal, og siden med Big Thief på Syd for Solen.

Ny forlyder det så, at Lenker udgiver nyt album - betitlet Bright Future - den 22. marts, og i den forbindelse har hun allerede delt en smagsprøve i form af singlen ”Fools”. Singlen har også fået en musikvideo, som kan ses nedenfor. 

Lenker har fået sin bror Noah Lenker til at filme musikvideoen. I videoen kan man blandt andet se Adrianne Lenker sammen med sin familie og hund.


"Jeg føler, at jeg kan høre hende grine og smile, når jeg lytter til denne sang. Glæden er til at tage og føle på,” lyder det fra produceren Philip Weinrobe i en pressemeddelelse. I meddelelsen nævner han også at sangen blev optaget om natten: "Pejsen flækkede, Oso gøede, og stemningen var helt rigtig. Efter vi fangede sangen, vidste jeg, at vi ville lave en speciel sang."

Albummet Bright Future er Lenkers ottende soloalbum og kommer i kølvandet fra hendes to album fra 2020, Songs og Instrumentals. Albummet Songs fik af GAFFA en seksstjernet anmeldelse.

”Indspilningerne på Songs er simple i den bedste forstand. Det er Lenkers vokal og guitar, akkompagneret af få diskrete percussions og baggrundslyde fra hytten, den omkringliggende natur og vindspillet på verandaen. I en tid, hvor de fleste studieindspilninger bliver produceret ned til den mindste detalje, er den minimale produktion på Songs en kærkommen forandring. Det gør musikken nærværende, intim og oprigtig,” hed det blandt andet i anmeldelsen.


Det andet album Instrumentals var i GAFFAs anmelders øjne ikke helt lige så godt, og det endte med en firestjernet anmeldelse.

Instrumentals er på mange måder et anderledes album – også i forhold til det, vi tidligere har hørt fra Adrianne Lenker, men det er alligevel helt i hendes ånd: progressivt, alternativt, upoleret og oprigtigt. Efter at have lyttet til indspilningerne sidder man tilbage med en bemærkelsesværdig indre ro, og måske er det lige netop det, mange af os har brug for i en tid som denne,” lød det fra vores anmelder.   


Tøvende indiedarlings kæmpede for at komme i omdrejninger

ANNONCE