Nyhed

Depeche Mode udgiver første single i seks år: "Fletch ville have elsket det"

Singlen "Ghosts Again" er forløber for albummet Memento Mori der udkommer fredag den 24. marts

Det er seks år siden, Depeche Mode sidst udgav musik. Memento Mori er altså det første Depeche Mode-album i seks år, siden Spirit fra 2017 og samtidig det første, siden Andy Fletcher døde i maj sidste år. I dag er den første single fra albummet klar - "Ghosts Again". 

Lyden er klassisk Depeche Mode, med stor modenhed og en ny slags rodfæstelse. Med en tekst, der beskriver en stemning af "spildte følelser, ødelagte betydninger ... et sted at skjule tårerne, vi græder", kommer "Ghosts Again" omkring temaer om livet efter døden, der generelt driver det nye album - som er blevet så meget desto mere udbredt, efter bandkammeraten Andy Fletcher døde sidste år. 

Depeche Mode er i dag en duo, bestående af Martin Gore og David Gahan, og de fortæller om at udgive et nyt album uden Fletcher. 

"Vi startede arbejdet med dette projekt tidligt i pandemien, og dets temaer var direkte inspireret af den tid. Efter Fletchs bortgang besluttede vi at fortsætte, da vi er sikre på, at det var det, han ville have ønsket, og det har virkelig givet projektet et ekstra niveau af mening", fortæller Martin Gore i en pressemeddelelse. 


Dave Gahan fortsætter: "Fletch ville have elsket dette album. Vi ser virkelig frem til at dele det med jer snart, og vi kan ikke vente med at præsentere det live for jer til vores shows”.

Depeche Mode starter deres verdensturné den 23. marts i Sacramento i USA, dagen før de udsender albummet Memento Mori. Touren kommer senere til Europa, hvor Depeche Mode spiller på kendte venues som Stade de France i Paris, Berlins olympiske stadion, Milanos San Siro Stadium og Danmarks nationalstation Parken. Depeche Mode spiller tirsdag 27. juni i Parken i København.

Billetter til koncerten kan købes hos Ticketmaster. 


ANNONCE