Nyhed

RYGTERNE TALTE SANDT: Aphex Twin kommer til Danmark

Rygterne svirrede på grund af en mystisk hjemmeside, og nu er rygtet bekræftet

Aphex Twin giver ikke mange koncerter; hans seneste danske optræden var helt tilbage i 2011,
hvor han væltede Tap1 i København med et hæsblæsende musikalsk og visuelt show. Men nu er han efter mange spekulationer atter tilbage, og spiller til årets Syd For Solen festival fredag den 9. juni.

Syd For Solen bliver afholdt i Søndermarken den 8.-10. juni, og Aphex Twin bliver således tredje internationale hovednavn ved siden af Bon Iver, der spiller torsdag, og The War On Drugs, der spiller lørdag. 

Rygterne svirrede, da et mystisk link dukkede op på de sociale medier onsdag den 8. februar. Badstue Rock delte blandt andet linket med en række kryptiske emojies. Ved første øjekast er hjemmesiden bare helt sort. Men bevæger man musen rundt, lyser baggrunden lige så stille op og afslører et abstrakt emblem, som mange nok vil genkende som Aphex Twins logo, der blandt andet prydede omslaget til det banebrydende debutalbum Selected Ambient Works 85-92. 


Derudover indeholder hjemmesiden ikke meget information om, hvad det hele betyder. Bare et felt til at indtaste sin e-mail og en bemærkning om, at man ved tilmelding samtidig skriver sig op til at modtage et nyhedsbrev. Et nyhedsbrev fra smash!bang!pow!, som er musikagenturet der står bag Syd For Solen. 

I en pressemeddelelse bekræfter smash!bang!powfredag, at rygterne talte sandt. 


– Aphex Twin er en ægte pioner og en af musikverdens største personligheder de sidste 35 år. Han har forført generationer med sin musik, og er uden tvivl inspirationskilde for mange af de nyere talenter, vi kommer til at præsentere på dagen. Aphex Twin er kendt for at lave ekstremt flotte visuelle shows. Med ham i spidsen for en ret fantastik række artister, som vi snart annoncerer, kunne vi ikke ønske os mere. Det er de færreste fans, der har oplevet ham live og den mulighed får vi nu allesammen – med garanti for et totalt sansebombardement, siger Nikolaj Thorenfeldt, CEO i smash!bang!pow!, der står bag festivalen.

Selvom Syd For Solen nu har offentliggjort hovednavnene til alle tre dage, er festivalen langt fra færdig med at offentliggøre sommerens artister, understreger de. Syd For Solen har to scener, og hver dag vil syv-otte artister fra ind- og udland fylde haven med musik, der både er relevant, signifikant og af helt igennem høj kvalitet. I løbet af den kommende tid offentliggøres de forskellige dages resterende line-ups. Foruden Aphex Twin er der indtil videre blevet offentliggjort tre artister til henholdsvis torsdag og lørdag – nemlig Bon Iver, Arooj Aftab, Bremer/McCoy torsdag og The War On Drugs, Warpaint og Brimheim lørdag. 

 


ANNONCE