Nyhed

Aphex Twin annoncerer ep – og udgiver psykedelisk musikvideo

GAFFA.dk – alt om musik

Richard David James, manden bag Aphex Twin er klar med den første single fra den kommende ep, Collapse. Singlen har fået en tilhørende musikvideo. Se den ovenfor.  

Den irske-fødte Richard James er på trapperne med en ny ep, som er sat til udgivelse den 14. september.

Førstesinglen "T69 Collapse" er en sammenblanding af accelererende og decelererende trommer mixet med bløde synths. Den hjernevridende musikvideo med de visuelle effekter skulle have haft premiere den 6. august på tv-netværket Adult Swim, men blev trukket tilbage, da videoen ikke havde bestået "Harding-testen" – en test, som er obligatoriske for tv-stationer og sikrer, at videoer og film ikke er til fare for epileptiske og lysfølsomme seere. Videoen blev efterfølgende tilgængelig på YouTube. 

LÆS OGSÅ: Aphex Twin: Syro

Elektronika-pionerens seneste udgivelse stammer fra 2016 – ep'en Cheetah, og det seneste fulde studiealbum, Syro, blev udgivet i 2014. På det tidspunkt var albummet det første siden 2001-albummet Drukqs. Richard James forklarede den lange ventetid i et interview med Rolling Stone: "For at være ærlig, tænkte jeg: Hvem er overhovedet interesseret i mere? Da Warp Records var interesset, troede jeg, det var en joke".  

Albummet Syro fik hele seks stjerner af GAFFAs anmelder samt rosende ord med på vejen: "Man kunne fristes til at kalde det musikalsk surrealisme, men det er det ikke. Det er nærmere hyperrealisme: det eneste, som betyder noget for James er frekvensernes fysiske effekt på din hjerne"

LÆS OGSÅ: James vender hjem

Tracklisten til ep'en Collapse

1. T69 Collapse
2. 1st 44
3. MT1 t29r2
4. abundance10edit[2 R8’s, FZ20m & a 909]’
5. pthex

 


ANNONCE