Nyhed

Bachman Turner Overdrive-trommeslager død

Robbie Bachman blev 69 år

Robbie Bachman (nummer to fra venstre på foto), der var trommeslager i det canadiske 70’er-rockband Bachman Turner Overdrive, er død, 69 år gammel, skriver en række medier, blandt andet Rolling Stone.

På Twitter skriver gruppens sanger og guitarist Randy Bachman: ”Endnu et trist dødsfald. Det bankende beat bag BTO, min lillebror, har sluttet sig til Mor, Far og bror Gary på den anden side. Måske har Jeff Beck brug for en trommeslager! Han var et afgørende tandhjul i vores rock’n’roll-maskine, og vi rockede verden sammen.”

Bachman-brødrene voksede op i Winnipeg og begyndte at spille sammen som børn. I slutningen af 60’erne fik Randy Bachman succes som guitarist i bandet The Guess Who, og i begyndelsen af 70’ere spillede han og Robbie i gruppen Black Belt, der udgav to album, som blev mindre hits i Canada.

I 1973 dannede de to brødre Bachman Turner Overdrive sammen med en tredje bror, Tim Bachman på guitar og sang og med Fred Turner på sang og guitar. Samme år udgav de deres første, selvbetitlede album, der i første omgang ikke blev det store hit, men intens turnévirksomhed gav efterhånden pladen en vis udbredelse. En stor succes blev til gengæld deres andet album, Bachman Turner Overdrive II, der udkom i december 1973, nåede en fjerdeplads på den amerikanske hitliste og blandt andet indeholdt to af deres mest kendte sange, ”Let it Ride” og ”Takin’ Care of Business”.


I 1974 udsendte bandet deres tredje album, Not Fragile, der blev et endnu større hit og toppede hitlisterne i både Canada og USA. Dette album indeholdt blandt andet deres eneste nummer 1-hit på den amerikanske singlehitliste, ”You Ain’t Seen Nothing Yet”. På dette tidspunkt havde Tim Bachman forladt gruppen og var blevet erstattet af Blair Thornton.

Artiklen fortsætter nedenfor


Endnu to velsælgende album fulgte i 1975, men i slutningen af 70’erne begyndte succesen at dale, og i 1977 forlod Randy Bachman bandet grundet kunstneriske uoverensstemmelser. I 1979 gik de i opløsning, men i 1983 blev de gendannet, dog uden Robbie. Han vendte imidlertid tilbage i 1988, men i 1991 gik Randy ud, og bandet fortsatte under navnet BTO. I 1980’erne udgav gruppen kun et enkelt album, uden Robbie, og i 1996 udsendte de deres sidste album med delvist nyt materiale. Bandet gik endegyldigt i opløsning i 2005, men i perioden 2009-2018 var Randy Bachman og Fred Turner aktive under navnet Bachman & Turner og udgav et enkelt album.

I 2014 blev Bachman Turner Overdrive optaget i Canadian Music Hall of Fame.

LÆS OGSÅ: Jeff Beck er død


ANNONCE