Nyhed

Spot præsenterer seks kunstnere: En af dem er spået til at spille på Orange Scene

Der er et par upcoming artister på programmet mens andre har været i musikbranchen længe

GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt spåede Kalaset til en dag at spille på Orange Scene til Roskilde Festival. Til foråret er de et af de navne, der spiller til Spot Festival i Aarhus, der traditionen tro byder på en række upcoming navne i musikbranchen.

Kalaset spiller indierockpop og starter snart deres turné, der kommer efter, at deres debutalbum er færdigt. Her finder man blandt andet sange som P3’s Uundgåelige ”Riv i mit hår,” som de spiller med en ekstatisk ekspressivitet, når de beder publikum flå tomheden ud af deres tanker.


I programmet finder vi også en artist, der har været på den danske musikscene siden 2009, og som brød igennem med singlen ”Out Of It.” Fallulah udgiver ikke længere musik på de klassiske streamingtjenester og er et fronteksempel på en sanger, der forsøger at komme udenom tjenester, hvor man ikke selv får den store profit for sine egne sange.

LÆS OGSÅ: INTERVIEW: Derfor dropper Fallulah streamingtjenester

Forsangeren fra Alphabeat, der har skrevet flere store hits, kommer forbi Aarhus-festivalen med sit helt nye soloprojekt. Indtil nu er der kommet to singler fra Anders SG, men han er allerede i gang med at indspille sit debutalbum, som man sikkert har mulighed for at høre noget af til Spot.


Who Killed Bambi spillede for nylig en koncert med 12 solister, der fik fem ud af seks stjerner af GAFFA. Ensemblet havde også æren af at akkompagnere Father John Misty, da han gav koncert på Northside Festival i 2018.

De kommer også til Spot Festival - dog uden 12 solister eller Father John Misty. Denne gang kommer de til gengæld med komponist, pianist og multiinstrumentalist Henrik Lindstrand fra Kashmir, der med strygerensemblet spiller dele af sit kommende album, Klangland.

De sidste to navne på plakaten er i denne omgang Kristian Bach, der er inspireret af folk, og som vandt Årets Helge i 2022, der er en folkemusikpris. Og så er det norske Beharie, der bevæger sig mellem indie- og soulmusik.


Det er i alt seks navne, som er tilføjet programmet, der i forvejen inkluderer blandt andet Mekdes og JJ Paulo. Festivalen finder sted den 5. og den 6. maj, og man kan købe billetter lige her.

SPOT FESTIVAL 2023: Første fem navne annonceret

ANNONCE