Nyhed

Stine Bramsen melder sig ind i kvindekampen i ny livevideo

Ny livevideo til "Mother Earth" emmer af kvindekraft

I et interview fra december sidste år med Stine Bramsen om hendes seneste album, Blonde & Blank, udtaler hun: 

– Det er ret nyt for mig at have en offentlig og politisk mening om ting. Jeg har et brændende ønske om at kunne gøre en forskel for kvinder generelt, men især også for unge piger, der måske drømmer om at blive musikere. Den ambition fylder nok en del på mit nye album.

Nu er der så kommet en live-video om netop dette tema, til singlen ”Mother Earth”. Stine Bramsen er iført rødt fra top til tå, udstråler masser af kvindekraft, og videoen tapper passende ind i Blonde & Blanks stemning og budskab.


I GAFFAs interview fortæller hun desuden om albumtitlen, hvor hun lægger en ironisk distance til en klassisk fordom, hun selv er blevet mødt med før.

– Det er i det hele taget et opgør mod den fordom, der har eksisteret i mange år om, at hvis en kvinde ser godt ud, så har hun nok heller ikke så meget at sige. Det er meget enten eller. Det syntes jeg var sjovt at dykke ned i og samtidig skabe et slags overskud i det og sige: “Hey, jeg håber bare, at din dag bliver lige så fed, som mit hår, det er lækkert”, som jeg også synger i Blonde & Blank.


Albummet scorede hele fem stjerner i en anmeldelse i GAFFA. Bramsen synger sig ind i en tid, hvor hun med sine sange kaster lys på kvindepolitiske problematikker og det at være kvinde i musikbranchen. Et hav af statistikker viser ligeledes, at der er en skæv fordeling af køn i musikbrancen, som du kan læse mere om lige her. 

LÆS OGSÅ: SPICE GIRLS 25 ÅR: Festlig feminisme

ANNONCE