Nyhed

BARBIE-ATTITUDE: Rapperne Szim og Josie Amadonna udgiver hyldestsang til dukken over dem alle

”Du er hverken useriøs eller dum, fordi du går i lyserød eller feminint klædt. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at være kvinde på”

Den 20. juli har den vidt omtalte, Greta Gerwig-instruerede film Barbie premiere i de danske biografer. Det er en live-action film baseret på den ultrapopulære Mattel-dukke af samme navn, og det er ikke den eneste hyldest til dukken over dem alle, der er på vej ud til masserne. Fredag (den 14. juli, red.) lander også singlen ”Barbee”, hvor Szim og Josie Amadonna hylder femininiteten.

I en pressemeddelelse lyder det nærmere, at sangen er skrevet ud fra ”et opgør med idéen om, at den ”klassiske femininitet”, som Barbie-universet repræsenterer, for mange er lig med svaghed og noget negativt”. I stedet mener rapperen Szim, at det betyder det stik modsatte.

”Jeg håber, at ”Barbee” (den nye single, red.) kan være en reminder om, at du hverken er useriøs eller dum, fordi du går i lyserød eller er feminint klædt, og der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at være kvinde på”, fortæller Szim.


Rapperen Szim udgav sin første single ”Pokus” tilbage i 2020, og i dag kan hun bryste sig af hits som ”Hæld i” og ”Hos mig”, der samlet er spillet mere end 600.000 gange på Spotify i skrivende stund.

Josie Amadonna blev af GAFFA spået til at få sit gennembrud i 2023, og kunstneren er godt på vej. GAFFA var også med, da hun gav koncert på dette års Spot Festival, og selv bookede vi hende i 2021 til vores endagsfestival, Dråben Festival, som vi skabte i samarbejde med musikplatformen Dråben. Den kække primadonna-rapper står bag hits som ”Donkey Kong”, ”Shopacholic” og ”Ikk’ set før”.

Josie Amadonna kalder den nye single for en kæmpe power-sang og roser også kollegaen Szim for at være en af de dygtigste rappere i Danmark lige nu:


”Jeg synes, hun er en af de dygtigste rappere i DK lige nu, og jeg vidste, at hvis vi to lavede et nummer sammen, så ville det blive spektakulært. Haha. ”Barbee” er en kæmpe power-sang, og det var sjovt at tænke tilbage på alle mine mange Barbie-dukker, og hvad Barbie faktisk har betydet for mig”, fortæller hun i pressemeddelelsen.

ANNONCE