Nyhed

DE LYSE NÆTTERS FESTIVAL: Kira Skov synger med blandt andre Steen Jørgensen og Teitur

Tre aftener i musikkens og de lyse nætters ånd

Den danske sanger og sangskriver Kira Skov kan i samarbejde med Lunden i Charlottenlund nu præsentere ”De Lyse Nætters Festival”. Festivalen finder sted i Lundens smukke, gamle lokaler med udsigt over Charlottenlund travbane henholdsvis den 30. juni, 4. juli og 6. juli. Hver dag fokuserer på forskellige musikalske værker og gæstes af forskellige kunstnere – dog med undtagelse af Kira Skov, der er en fast del af arrangementet på alle tre dage.

Den 30. juni åbner Kira Skov for De Lyse Nætters Festival i samarbejde med nogle af landets bedste jazzmusikere. Her optræder de med Kiras fortolkninger af Billie Holiday-albummet Memories of Days Gone By, som hun nærer et særligt tæt forhold til. Hun har dog undladt ethvert forsøg på at lyde som Billie Holiday i sine fortolkninger, lyder det i en pressemeddelelse, hvor Kira også fortæller om sit forhold til Holiday:

“Jeg har lyttet til Billie Holiday siden mine tidlige teenageår. Jeg fandt en plade med det legendariske, smukke og dragende billede af Billie, med den famøse blomst i håret, da jeg var 13 år gammel. Siden har hun gennem årene leveret soundtracket til store dele af mit liv”, fortæller hun.


Den 4. juli får Kira Skov besøg af Steen Jørgensen, Mette Lindberg og Anna Brønsted som gæstesolister. Denne aften er delt i to sæt, hvor der i første omgang opføres sange fra Kira Skovs afdøde ægtemands værk Det flimrende lys over Brabrand Sø, som han lavede sammen med Peter Laugesen. Nicolai Munch-Hansen gik bort kort tid efter udgivelsen og nåede derfor aldrig selv at optræde med numrene.

Aftenens andet sæt dedikeres til en række af duetterne fra den femstjernede plade Spirit Tree, der udkom i 2021. Spirit Tree opstod under coronaepidemien som en reaktion på Kira Skovs trang til at række ud med sin musik – både til musikere og sangere, som hun enten har arbejdet med før, som hun kendte, eller som hun blot beundrede. Det resulterede i samarbejder mellem hende og blandt andre Mark Lanegan, John Parish, Mette Lindberg, Bonne "Prince" Billy og Steen Jørgensen.

Den 6. juli rundes De Lyse Nætters Festival af med færøske Teitur som aftenens hovedperson. Teitur vil både optræde solo og backet af Kira Skovs band, og dertil vil de også fælles synge nogle af duetterne fra Spirit Tree såvel som en række af Teiturs sange. Kira Skov fortæller afsluttende, at hun glæder sig meget ”til denne enkeltstående koncertoplevelse i Lundens smukke rum”.


Du kan købe billetter til de forskellige dage via billetto.dk.

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Nicolai Munch-Hansen 1977-2017

ANNONCE