Nyhed

HÆDERSPRISKONCERT: Peter Belli og Annisette hædres af blandt andre Michel Belli, Katinka og Fallulah

Det Danske Rockakademi uddeler i september hæderspriser til Peter Belli og Annisette. Peter Belli skulle selv have optrådt, men sådan blev det ikke.

I februar kunne Det Danske Rockakademi meddele Annisette og Peter Belli, at de var nomineret til dette års hæderspriser. Priserne skal som planlagt uddeles til en koncert i Amager Bio den 17. september, hvor en række solister har fået til opgave at fortolke sange af og med hovedpersonerne.

Det Danske Rockakademi har besluttet at gennemføre koncerten, selvom Peter Belli gik bort i starten af juni. Hans søn, Michel Belli, medvirker og modtager i stedet prisen på sin fars vegne.

Det bliver ikke kun Michel Belli og The Savage Rose-forsangeren Annisette, der optræder til hæderspriskoncerten. Indtil videre har Det Danske Rockakademi også offentliggjort Jesper Binzer, Katinka, Fallulah, Rasmus Dissing, Billie & Naja Rosa Koppel, Tommy Kenter og guitarist fra Peter Bellis Les Rivals, Peer Frost.


Hæderspriserne er stykker af unik glaskunst, som i en enkelt streg portrætterer modtageren. Per Vers bliver koncertens konferencier, og i løbet af aftenen vil Det Danske Rockakademi også udnævne sine første æresmedlemmer til Hall of Fame. Her er tale om Lotte Rømer, Hans Otto Bisgaard, Peder Bundgaard, Elisabeth og Rock Nalle.

Prisfesten i Amager Bio er første gang, at Det Danske Rockakademi hædrer og anerkender kunstnere, som igennem et livsværk har beriget Danmark. Akademiet modtog for nyligt 4,5 million kroner om året de næste fire år fra Kulturministerens Musikhandlingsplan, og man kan derfor se frem til en række nye aktiviteter, der offentliggøres senere på året, lyder det fra akademiets styrelse.

LÆS OGSÅ: NEKROLOG: Han var her for at synge – Peter Belli er død, 79 år


ANNONCE