Nyhed

HITLISTE: Gramex offentliggør radioens mest spillede danske kunstnere og hits for 2022

Navnet på den mest spillede artist kan dårligt komme som en overraskelse

Den danske nonprofit-organisation Gramex sikrer betaling til udøvende kunstnere og musikproducenter, når deres udgivelser bliver afspillet offentligt og rapporteret som afspillet hos Gramex. I dag har de offentliggjort deres radio-hitlister, der viser årets største danske radiohits, den mest spillede danske kunstner og de mest spillede musikere.

I april udgav den danske sangskriverforening Koda ligeledes en liste over de mest indtjenende danske sange i 2022, og vi delte listen her på GAFFA under overskriften ”Store mænd laver store penge”. Gramex’ hitlister er helt på bølgelængden med dette udsagn: Tobias Rahim er den mest spillede danske hovedartist i radioen 2022. Hovedartist refererer i dette tilfælde til navnet på den artist eller det band, der står på coveret og på Spotify.

Lige under Tobias Rahim finder man Andreas Odbjerg, der foruden at være den næstmest spillede artist også tager førstepladsen for den mest spillede sang i radioen med ”Hjem fra fabrikken”. Lige under ”Hjem fra fabrikken” finder man samarbejdet mellem Tobias Rahim og Andreas Odbjerg, ”Stor mand”, og Rahim får også tredje- og fjerdepladsen med henholdsvis ”Mucki bar” og ”Flyvende faduma”.


Gramex har ligeledes offentliggjort navnene på radioens to mest spillede musikere, og det bliver for tredje år i træk tvillingebrødrene Fridolin og Frederik Nordsø. Som Gramex skriver i pressemeddelelsen hører du faktisk Fridolin og Frederik Nordsø ”mere i radioen end Tobias Rahim og Andreas Odbjerg tilsammen”. Brødrene har nemlig været med til at indspille seks ud af de 10 største danske radiohits for 2022.

På listen over de ti mest spillede danske hovedartister efter Tobias Rahim og Andreas Odbjerg finder man Drew Sycamore, Lukas Graham, Christopher, Jada, Ericka Jane, Mads Langer, Jonah Blacksmith og . Der er derfor også flere kvinder på top ti, end der har været de seneste tre år.

Listen over de mest spillede danske sange i radioen i 2022 inkluderer foruden sange af de ovennævnte artister også ”Under din sne” af The Minds of 99.


LÆS OGSÅ: TOBIAS RAHIM TIL GAFFA I 2015: Vi bliver aldrig færdige med at interagere med verden

 

ANNONCE