Nyhed

M. Rexen giver koncerter i København med bigband

Den farverige frontmand med den eklektiske stil lancerer nu et bigband, der kombinerer Krautrock og Afrobeat. De kan opleves i Kødbyen den 28., 29. og 30. juni

Det er med en stemmeføring som blæst på saxofoner, at Michael Rexen rammer min telefon med en skratten, som det kun kan være, når der bliver transmitteret fra den ikoniske mongolske jurte ude på Fristaden Christiania, hvor den ekspressive sanger og komponist fortsat bor.

I sommeren 2022 turnerede han med sit sidste projekt med hestevogn på Sydfyn, hvor en transportabel scene blev sat op hist og pist, når han da ikke havde residency på en gård uden for Svendborg. Nu er han gået sammen med et stærkt hold af folk fra bands som TUHAF, Von Ende og andre og optræder under det fælles navn, VS DOOM. Bandet tyvstartede med en kort friluftskoncert nær fristaden til Sankt Hans, men nu er det alvor.

Tre dage i træk bydes der op til ekstatisk dans og dybt tranceskabende numre et sted mellem det tyske krautrockband Cans psykedeliske take på jazz og rock og den innovative konge af Afrobeat, Fela Anikulapo Kuti og dennes måde at få en kraftig blæsersektion til at ramme skævt og fedt.


Jeg giver ordet til M Rexen himself:

– Det er svært at tjene penge med et stort band. Og jeg havde et stort band og kunne ikke få det til at løbe rundt. År efter år efter år kunne jeg ikke trække nogen løn til mig selv. Så jeg sagde til mine orkestre: ”I har lavet dette kæmpestore kunstprojekt med et stort band. Fortjener det virkelig at dø, fordi vi ikke kan tjene penge på det?” Svaret er NEJ. Så det, vi laver her, er ud af gavmildhed. For vi vil gerne vise folk, hvordan det er at opleve et stort band, der har den energi, der gør at luften bliver rød og du går et andet sted hen.

Blandt VS DOOM’s medlemmer er veteranbassisten Peter Danstrup, saxofonisten Mingus Von Ende alias Mads Lund Egetoft og Kristian Haarløv, som til daglig er guitarist og komponist i TUHAF, som spiller kitschet psykedelisk tyrkisk med betydelig succes. Han har tidligere stået bag det roste Afrobeat-bigband WhoAreYouPeople.


Koncerterne starter kl. 23, så der er tid til at forsangeren kan få øjne, og baren er åben tre timer før klokken 20.

VS DOOM
28.-29.-30. juni 2023
5e (NB: Første dag, 28. juni, afvikles koncerten på H15)
Slagtehusgade 5e
Kødbyen
1715 København V

ANNONCE