Nyhed

MUSIKLEGAT: Mads Langer og AiaSound uddeler musiklegat på 40.000 kroner – ansøg nu

Legatet uddeles til en artist eller et band fra vækstlaget og er tidligere givet til Dopha, Zar Paulo, Blæst og eee gee

AiaSound Festival løber af stablen mellem den 10.-12. august på Amager, hvor gæster kan se frem til koncerter med Ne-Yo, Metro Boomin, Tessa, Lamin, Blæst, Danser med piger og Zar Paulo. Mads Langer kommer også, dog ikke for at spille, men for at uddele en pris. Han samarbejder nemlig med festivalen om at uddele Mads Langer Legatet på 40.000 kroner, der uddeles til en kunstner eller et band fra vækstlaget.

Mads Langer Legatet er blevet uddelt siden 2017 i samarbejde med Engelsholm Højskole, og i år samarbejder den folkekære kunstner altså med AiaSound. Ud over 40.000 kroner får modtageren også rådgivning fra Mads Langer selv og en række branchefolk. Mads Langer fortæller følgende om legatet i en pressemeddelelse:

”Vi har alle brug for, at der er nogen, der ser en superhelt i os. Da jeg var helt ny, var der nogle, der troede på mig og gav mig både en tro på, at det kunne lade sig gøre og hjalp mig videre. Mads Langer Legatet handler netop om det. At vi er nogle, der tror og hjælper artister eller bands med at finde deres plads,” udtaler Mads Langer og hinter samtidigt til, at hans single ”Superhero” i dag udkommer i originalversion.


Samarbejdet med den københavnske festival betyder også flere goder for legatmodtageren. Årets legatmodtager vil nemlig også få mulighed for at optræde på dette års festival i forbindelse med uddelingen af prisen, som foregår den 11. august på Tiøren i København. Dertil vil modtageren få tilbudt en plads i programmet i 2024.

AiaSound Festival udtaler i pressemeddelelsen, at de gerne vil være med til at sætte fokus på artister fra vækstlaget, hvorfor de også har oprettet en ny scene til dette års festival:

”På AiaSound Festival vil vi gerne være med til at sætte fokus på de unge talenter fra den blomstrende danske musikscene. Det gør vi blandt andet med en ny scene, hvor vi giver udvalgte kunstnere en platform til at prøve kræfter med et stort publikum. Derfor er det også helt naturligt for os, at Mads Langer Legatet bliver uddelt i samarbejde med AiaSound, hvor flere af de tidligere modtagere af legatet er på plakaten i år,” siger stifter af AiaSound Festival Frederik Kjærgaard og henviser til Zar Paulo og Blæst.  


Der er i dag blevet åbnet for ansøgningsrunden, hvor man blandt andet skal skrive en ansøgningstekst og henvise til ens materiale. Ansøgningsrunden lukker om præcis en måned. Du kan læse mere om ansøgningsprocessen og sende din ansøgning her.

GALLERI: Se de bedste billeder fra AiaSound 2022

ANNONCE