Nyhed

NØGENLØB PÅ ROSKILDE: Blafrende bryster og dinglende dillere er tilbage som tilløbsstykke

Interessen for det traditionsrige nøgenløb har fået et comeback

Efter et par år, hvor interessen for Roskilde Festivals traditionsrige nøgenløb har været på retur, med færre deltagere og ditto publikummer, har løbet i år tilsyneladende fået comeback. Flere hundrede tilskuere står klar, og cirka 25 løbere har meldt sig til med en nogenlunde ligelig kønsfordeling, og i øvrigt også en kørestolsbruger med hjælper. Der skal løbes to gange rundt på den cirka 100 meter lange bane placeret rundt om nogle telte i festivalens brugerstyrede område Dream City.

Af uvisse årsager begynder løbet et kvarter før annonceret koncertstart 14.00. Der hujes, mens de nøgne kroppe løber omkring, mange iført diskrete mængder bodypaint. ”Some things exit her, some things enter here”, står der eksempelvis på ryggen af en ung mand med en pil ned til anus.

Vinderne er i kvindekategorien 22-årige Sally fra Nørrebro og i mandekategorien 25-årige Pål, der er fra Norge. Begge vinder, traditionen tro, en billet til næste års festival. Ingen af dem er normalt de store sportsudøvere, fortæller de.


– Jeg spillede fodbold som barn, men så gik der øl i det, griner Sally, og Pål har et lignende svar: Hans fritid går mest med øl og musik. Sejren skal da også fejres med øl for begges vedkommende.

Begge er førstegangsdeltagere, og Sally meldte sig først til for et par dage siden i en brandert midt om natten, fordi hun havde hørt så meget om løbet. – Det handler også om at vise kroppen i en ikke-seksualiseret sammenhæng, siger hun.

Pål er enig: Han har også hørt meget om løbet gennem flere år og valgte også at stille op for få dage siden. – Det handler om at turde være sig selv, som han siger.


Hvad angår planer om at stille op næste år, er de to dog ikke enige. Pål satser på at stille op igen, men Sally vil, som hun formulerer det, stoppe på toppen.

ANNONCE