Nyhed

RIOT DAYS: Punkkollektivet Pussy Riot kommer til Danmark med politisk performance

Den aktivistiske punkgruppe har annonceret én performance i Danmark, og publikum kan forvente en blanding af punk, teater og politisk happening.

I øjeblikket rejser den russiske og feministiske punkgruppe Pussy Riot rundt i verden med forestillingen Riot Days, der også er navnet på 2018-memoiret fra medlemmet Maria Alyokhina. Nu har gruppen annonceret, at de også vender snuden mod Danmark for at opsætte den provokerende politiske forestilling. Det bliver i Kulturhuset Galaksen i Værløse den 26. september.

Pussy Riot står bag en række af politiske happenings, der siden 2012 har kostet samtlige af de tre primære medlemmer alt fra fængelstid til en plads på Ruslands ”Most wanted”-liste. De blev først kendte i 2012, hvor de under en usammenlignelig og dybt provokerende aktion afbrød en gudstjeneste i Moskvas største kirke for at bede en ”punkbøn” om at få fjernet Putin fra magten.

Punkkollektivet med de neonfarvede balaklavas har gennem deres mere end ti år som gruppe turneret med punkmusik og politiske taler på blandt andet Folkemødet, Heartland Festival og Roskilde Festival, og nu vender de altså tilbage med den prisvindende forestilling Riot Days.


Forestillingen er baseret på gruppens historie fra den skelsættende dag i Moskvas største kirke til det retslige efterspil og den internationale opmærksomhed. I en pressemeddelelse lyder det, at publikum blandt andet kan forvente ”en seriøs opsang til både Putin og patriarkatet, en uforbeholden støtte til Ukraine og fokus på en række andre mærkesager”.

Kulturhusleder i Galaksen, Morten Mathiesen, fortæller i pressemeddelelsen, at det ikke vides med sikkerhed, hvad aftenen byder på.

”Vi har nok taget et leap of faith her, men det er så unik en mulighed, at vi ikke kunne sige nej, og vi håber publikum tør tage chancen og møde op til en helt sikkert uforglemmelig oplevelse,” lyder det i stedet.


Billetsalget er i gang på kulturhuset Galaksens egen hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Rusland kalder Pussy Riot-medlemmer "fremmede agenter"

  


 

ANNONCE