Nyhed

Rusland kalder Pussy Riot-medlemmer "fremmede agenter"

GAFFA.dk – alt om musik

"Disse folk videregiver systematisk materiale til en personkreds af ukendt størrelse, mens de modtager støtte fra udlandet"

Den russiske regering har officielt kaldt to af medlemmerne af den russiske, lejlighedsvis musikudøvende kvindeaktivistgruppe Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova og Nika Nikulshina, for "fremmede agenter". Det skriver BBC.

Det er bestemt ikke en hæder i Rusland at blive kaldt "fremmede agenter", og de to medlemmer er nu beordret til at skrive det på deres sociale medier samt at aflevere detaljerede redegørelser om deres akviteter og økonomi til myndighederne hvert halve år.


"Disse folk videregiver systematisk materiale til en personkreds af ukendt størrelse, mens de modtager støtte fra udlandet," skriver de russiske myndigheder ifølge BBC.

Tilbage i 2012 vakte Pussy Riot stor international opmærksomhed, da de i Frelserkirken i Moskva fremførte et Putin-kritisk punknummer. Herefter blev tre af medlemmerne, herunder Nadya Tolokonnikova, idømt to års fængsel for hooliganisme. En anden af de tre, Jekaterina Samutsevitj, fik senere ændret dommen til betinget fængsel. 

Pussy Riot gav i 2018 koncert på Heartland Festival, hvor GAFFAs anmelder dog var alt andet end imponeret.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Hysterisk mudderkast mod korruptionen

ANNONCE