Nyhed

EN AFTEN MED ANDERSEN: Femstjernet hyldestkoncert udkommer som album

Bisse og Katinka er blandt de medvirkende på hyldestalbum til den folkekære forfatter Benny Andersen

I starten af 2018 gik ordsmeden Per Vers og den folkekære forfatter Benny Andersen sammen om at lave albummet Sidste omgang, der udkom fire år senere.

Den 16. august 2018 gik Benny Andersen bort, og han nåede derfor ikke at opleve, at han som 88-årig vandt ”Årets bedste hiphop-udgivelse” sammen med Per Vers til GAFFA-prisen 2023. En række hyldestkoncerter til den danske forfatter blev indledt i starten af 2023, og nu er de musikalske fortolkninger blevet til et digitalt album.

Rækken af hyldestkoncerter ”En aften med Andersen” var et initiativ taget af Per Vers, der sammen med Danmarks Underholdningsorkester, Bisse, Katinka, Rasmus Dissing og Bodil Jørgensen på syv forskellige aftener fortolker det aftryk, som Benny Andersen satte på dansk kultur.


En af disse koncerter fandt sted i Odeon i Odense, hvor GAFFAs anmelder var med og kvitterede oplevelsen med fem stjerner og disse ord:

- ”Benny Andersens ord giver ekko i det kollektive mindekartotek. For Snøvsen da også, hvor har det været hylende morsomt - tragikomisk melankolsk og ikke mindst dansk - helt ind til essensen af, hvad danskhed er,” lød det blandt andet fra anmelderen.


De syv koncerter udfoldede sig over blot en uge i januar, hvor mere end 10.000 mennesker deltog i hyldesten. Nu kan den anmelderroste hyldestkoncert opleves i eget hjem, og Per Vers fortæller i en pressemeddelelse om glæden ved udgivelsen:

- ”Det var så stort at se min idé komme til live og blive løftet. Solisterne gjorde virkelig sangene til deres egne, og jeg synes, at blandingen mellem viserne, som folk kender fra Bennys tusindvis af koncerter med Povl Dissing og de nye værker fra “Sidste Omgang” som er helt nye og et meget anderledes univers, var fantastisk. Tilbagemeldingerne fra publikum var overvældende, og jeg er simpelthen så glad for, at disse 100 minutters musik, sang, snak, rap og digte nu kan opleves eller genopleves af alle,” lyder det fra Per Vers.

LÆS OGSÅ: Povl Dissing & Benny Andersen - 40 års jubilæumsturné: Musikhuset, Aarhus


 

ANNONCE