Nyhed

GAFFA-Pris-vinder Per Vers: "Fantastisk, at en 88-årig digter har lavet årets rap-plade"

Per Vers og afdøde Benny Andersen modtager GAFFA-Prisen for Årets Danske Hiphop-udgivelse

Ved GAFFA-Prisen 2023 i Musikhuset Aarhus modtog Per Vers prisen Årets Hiphop-udgivelse for albummet Sidste omgang indspillet med den digteren Benny Andersen, der døde i 2018, 88 år gammel. Efter showet fangede vi Per Vers til et hurtigt interview.

Hvad vil du gerne sige til dem, der har stemt på dig? 

Jeg er dybt taknemmelig og overrasket, fordi det jo simpelthen er en mærkelig digtplade med nærmest ingen omkvæd. Så dem der lytter, de lytter jo virkelig godt efter. Al respekt til baggrundsmusik. Der er en masse, der fungerer pisse godt som baggrundsmusik, hvor man “hooker” folk med alle mulige velkendte lydtricks. Og så er der sådan noget, som det her, som bare kræver total fordybelse. Jeg nægter at tro på, at man kan scrolle Insta-feed eller læse Ekstra Bladet imens. Det kræver fordybelse, og det gør jo, at min plade, uden sammenligning, har færrest streams ud af dem som jeg var nomineret sammen med. Men hver lytning har jo så åbenbart betydet noget.


Hvad har været dit professionelle højdepunkt i 2022? 

Det her projekt med at få lov at lege med en lyriker, som har været i gang i 50 år, var en kæmpe gave. Og den gave endte så med at blive pakket ind i alt muligt alvor, fordi Benny gik bort lige efter, vi havde indspillet hans del af pladen. Så derfor ville man måske forvente, at jeg lige nu var euforisk over den anerkendelse og den opmærksomhed, og faktum er bare, at jeg står lidt stille og sorgfuld tilbage og tænker: “Fuck, hvor er det nice. Men hvor ville det bare have været meget mere nice, hvis han havde været her.” Men af alle de mange mærkelige ting jeg har prøvet, så er det da fantastisk at være med til, at en 88-årig digter laver den bedste rap-plade i Danmark - ifølge nogle. 

Hvad tror du Benny ville sige til, at du står her i dag med en GAFFA-pris i hånden? 


Jamen, det ville han da klukke lidt over og sige “Det havde de da nok ikke regnet med, de andre, hva?”. Og så havde vi skålet i hvidvin. 

Hvad ser du frem til af professionelle ting i 2023? 

Jeg har et album, der er færdigt, og er ved at blive trykt på vinyl. Jeg har et andet album, det er 80 pct. færdigt, og så jeg har et tredje album, det er 50 pct. færdigt. Så en pulje af alle mulige skøre idéer. 


LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2023: Og vinderne er...

ANNONCE