Nyhed

ET HALVT ÅRHUNDREDE: Josh Homme fra Queens of the Stone Age fylder 50 år

Josh Homme kan i dag fejre sin 50-års fødselsdag og hele 36 år i musikbranchen

Den amerikanske musiker Joshua Michael Homme – eller blot Josh Homme – kan i dag fejre sin 50-års fødselsdag. Der er her tale om en musiker, som har søsat mange musikalske projekter siden oprettelsen af rockbandet Kyuss i 1987, og i dag er Josh Homme bedst kendt som forsanger og guitarist i det velrenommerede band Queens of the Stone Age, som han startede i 1996.

Udover de otte år, han brugte i Kyuss, har Homme også nydt en plads som guitarist i Mark Lanegans band Screaming Trees og ikke mindst været med til at producere, skrive og optræde på Iggy Pop-albummet Post Pop Depression fra 2016. Dertil spiller han fortsat trommer i rockbandet Eagles of Death Metal, som han var med til at danne med Jesse Hughes i 1998.

Når GAFFAs junimagasin lander fredag (den 26. maj, red.) kan GAFFAs læsere se frem til et interview med Josh Homme. Her fortæller han om, hvordan de sidste fire år af hans liv har været de værste i hans liv: En offentlig krig med ekskonen om forældremyndighed, et svigtende helbred og syv tætte venners død inden for blot 18 måneder.


I interviewet taler GAFFA med Josh Homme om, hvordan det er blive ældre og se livet fortsat skride frem i en kriseramt tid. GAFFAs anmelder formulerer mere bestemt spørgsmålet således:

”Du runder de 50 om to uger (“I was born in the desert, May 17th, 1973”, som det lød på albumåbneren ”Feet Don’t Fail Me”, på forgængeren Villains, red.). Dine venner dør, du har selv været tæt på, og sidste gang, vi mødtes, sagde du, at du var overrasket over, at det overhovedet lykkedes dig at blive 44 år gammel. Er det noget, der får dig til at miste modet og lyst til at trække dig fra gamet?”

Dertil svarer den nu 50-årige Josh Homme:  


”Det er det modsatte. Jeg vil leve. Jeg har kun mig selv at give, jeg håber, det er nok. Jeg tænker på mine venner hver dag. Jeg håber bare, jeg gør det her rigtigt. For dem, hvis der er nogen chance i helvede for, at de ser på. Det skal være fucking badass. Jeg vil bare ære de mennesker, jeg vil ikke stoppe,” fortæller han.

Du kan læse det fulde interview med fødselaren og musiktalentet i GAFFAs juni-magasin fra fredag den 26. maj eller online den 16. juni i forbindelse med udgivelsen af det nye Queens of the Stone Age-album In Times New Roman.

LÆS OGSÅ: Eks-kone ansøger om tilhold mod Josh Homme – det gælder børnene


ANNONCE