Nyhed

GUIDE: Her er seks optrædener, du skal opleve til dette års Distortion

Vi anbefaler seks optrædener til dit Distortion-program 2023

Distortion er lidt af et hypermarked, når det kommer til danske musikfestivaler. I år kører de næsten samme form som sidste års festival, og der vil derfor være seks forskellige eventtyper under festivalen, der starter i dag og slutter søndag den 4. juni. I denne guide hjælper vi dig med at beslutte, hvem, hvad, og hvornår, når vi fremhæver seks optrædener, du skal opleve til dette års Distortion.

De tre største eventtyper er Distortion Ø (2-3. juni), Distortion X (31. maj-1. juni) og Distortion Club (31. maj-4. juni). Vi har udvalgt to optrædener til hvert event, som du kan læse om nedenfor:

Distortion Ø – Charlotte de Witte
Charlotte de Witte er i øjeblikket – og har længe været – et af de største navne på den internationale technoscene. Hun har været med til at bane vejen for den nu globale rave-bevægelse, og det er netop denne bevægelse og dens brede fanskare, der hyldes på Distortion Ø’s Rave-scene. Hvis du derfor vil høre højenergiske og elektroniske rave-numre i verdensklasse, så skal du høre Charlotte de Witte den 2. juni på Distortion.

Distortion Ø – Honey Dijon
Honey Dijon er født og opvokset i Chicago – en by, der også kendes som arnested for house-musik. Honey Dijon er et fænomen inden for både musik, mode og kunst, og hendes talenter har blandt andet ledt til samarbejder med Beyoncé og Madonna. Hun gav et meget omtalt sæt til Boiler Room x Sugar Mountain i 2018, der i dag er hørt mere end ni millioner gange på YouTube. Hvis du vil høre elektronisk house- og technomusik, som du kan danse til hele natten, så er Honey Dijons koncert den 2. juni det rette sted for dig.  Distortion X – Lamin
Lamin er et af rapscenens nyeste og varmeste navne. Den 26-årige rapper har millioner af afspilninger på Spotify og en række af landeplager som numrene ”Gode dage, gode drinks”, ”Hvad skal der ske” og ”Vågen”. Der er ingen tvivl om, at Lamins optræden den 1. juni bliver en kæmpefest, og hvad er Distortion i virkeligheden, hvis ikke netop det.  

Distortion X – Benny Jamz
Endnu en anbefaling til festentusiasterne. Benny Jamz har snart været aktuel på den danske rapscene i små seks år, og det har ikke været foruden fortjenester. Jeg tør næsten vove at sige, at du skal have gjort en ihærdig indsats for ikke at have festet til Benny Jamz – tag bare kæmpehittet ”Ibiza” fra 2021, der har mere end 32 millioner afspilninger på Spotify i skrivende stund. Hør ham på Distortion i dag den 31. maj.

Distortion Club – Roger Sanchez
Den dominikansk-amerikanske house-dj Roger Sanchez gæster Halmtorvet 9 den 1. juni. Dj’en største hit ”Another Chance” har mere end 45 millioner afspilninger på Spotify i skrivende stund og vandt dertil en Grammy Award i 2003 for sit remix af No Doubts ”Hella Good”. Der er med andre ord dømt verdensklasse dansemusik, når Roger Sanchez lægger vejen forbi hovedstaden i morgen.Distortion Club – DJ Boring
I morgen (den 1. juni, red.) kan du opleve australske DJ Boring på Hotel Cecil, der i kontrast til sit kunstnernavn er kendt for sin sitrende, sjove og passionerede energi. Han er bedst kendt for singlen ”Winona” i 2016, der blandt andet sikrede ham et Boiler Room sæt på Lost Sundays i 2021. Du vil ikke fortryde at inkludere DJ Boring på din Distortion Club-rute.

ANNONCE