Nyhed

TØNDER KOMMER TIL NØRREBRO: Ny dansk festival klar med musikprogrammet – to dage er gratis

Ny ”bitesize boutique”-festival på Nørrebro samarbejder med blandt andet Tønder Festival

I juli kan du for første gang drage på den nye københavnske festival Ruby and Friends. Ruby and Friends foregår på Den Røde Plads på Nørrebro og er en ”bitesize boutique”-festival, hvilket betyder, at du kan komme og gå fra festivalens program uden at skulle købe ind på det hele – arrangørerne selv kalder det for ”frihed og solskin”.

Festivalen har allerede annonceret amerikanske Bilal og Liv Warfield, den franske multiinstrumentalist Charles Pasi, den danske fusionsjazzgruppe Tabloid og svenske Hannes. Nu er de klar med det fulde musikprogram og har annonceret to gratis dage med hver deres tema, hvor to andre danske festivaler laver et såkaldt ”venskabeligt takeover” af Den Røde Plads.

Blandt de to største navne til årets Ruby and Friends er de dobbelte Grammy-vindere Ranky Tanky med sangerinde Quiana Parler i front samt den japansk-amerikanske trompetist Takuya Kuroda, der er kendt for sin groovy neo-soul.


Derudover finder man endnu en Grammy-nomineret artist på programmet med nigerske sangskriver og guitarist Bombino aka ”The Sultan of Shred”. Festivalgæster kan også opleve Reuben James, der med sit eget label har taget fuld kontrol over sin musik, og som har tiltrukket samarbejdspartnere som Stormzy, Sam Smith, Herbie Hancock og Disclosure.

Der kommer også en række danske navne til første installation af Ruby and Friends: Her er tale om soul-pop-artisten Toby Ernest, elektropop-producer Stanie og hybridkunstneren Nanna.B.

Festivalen, der løber af stablen mellem den 5.-9. juli, har desuden to gratis dage. Onsdag den 5. er der takeover fra Tønder Festival, der stiller op med Allison Russell, Del Barber og danske Sorten Muld. Søndag er der takeover fra Mardi Gras Copenhagen, der stiller op med The Original Pinettes Brass Band, SP-JUST-FROST feat. Poul Halberg & Tricia Boutté samt lokale Dusty Rag Jazz Band, D/Troit og DJ Katrine Ring.


Om den nye festival udtaler festivalleder Tine Bruhn i en pressemeddelelse:

”Det kunstneriske niveau på Ruby and Friends er tårnhøjt og består af musikere, der virkelig kan deres håndværk. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i festivalen er glade for den energi og det groove, man finder i New York, og vi glæder os til at bringe noget NYC-energi til Nørrebro. Jeg er som festivalleder utroligt stolt over at kunne være en del af dette projekt og glæder mig helt vildt til at høre musikprogrammet folde sig ud.”

Der sælges kun endagsbilletter, og de kan købes her.


LÆS OGSÅ: INTERVIEW: En verdensstjerne strandet i Niger

ANNONCE