Nyhed

DE MÅ VÆRE BELGIERE-VIDEOPREMIERE: Når alvorlig sygdom bliver kilde til inspiration

De Må Være Belgieres nye video "Blind" river plasteret af.

"Blind" er første skæring på postpunk-gruppen De Må Være Belgieres nye og tredje album Antagonist, der udkom 24. februar i år. Sangen åbnes af et melodisk guitarriff og sættes i gang af en pumpende bas og et fremaddrivende trommespil, der danner grundlag for tre guitaristers intense sammenspil. Jesper Hedes rå sang bakkes op af et kor i de accelererende omkvæd:

"Ser jeg hvad det andet er
Ser jeg andet end hvad virkeligt er
Ser jeg nu hvem den anden er
Ser jeg kun hvem der ikke er"

Teksten er er skabt i brudstykker, mens sangeren var indlagt på Riget for en livstruende sygdom og handler om at være fanget i en mental boble, svæve i en rus af medikamenter og ende med at hallucinere:


"Himlen synger, intet tynger
Vågner nu her i skyggen af et træ
Himlen synger, intet tynger
Dræber et dyr, stiller en sult"

Svenne Friis har skabt videoen, der bygger på live-optagelser fra Lille Vega og Pumpehuset, mens nummeret er indspillet, produceret og mixet af Alma Hede.

I forbindelse med udgivelsen af Antagonist spiller De Må Være Belgiere på Hotel Cecil 18. marts i København og på Radar 31. marts i Aarhus – begge gange sammen med det danske veteran-punk-med-mere-band No Knox.


De Må Være Belgiere består i dag af de tre originale medlemmer: Jesper Hede (sang og guitar), Nils Skovbjerg (guitar) og Jacob Leth (bas) – og to nye: Mark Winter (trommer) og Stefan Weinrech (guitar), begge med en fortid i Snuff Cameramen og Racing Ape og med en nutid i Still Midnight. Jacob Leth var også bassist i Bilfabrikker, Grind, Amstrong og No God.

Gruppen var i første omgang aktiv fra 1982-86 og blev gendannet i 2017. De udgav en ep i 1983, og i 2019, 36 år senere, udkom så deres første fuldlængdealbum, der er blevet fulgt af to mere i 2021 og 2023.

Læs mere om bandet og dets udgivelser og historie på www.dmvb.dk


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Edens have ligger i Belgien

ANNONCE