Nyhed

LIHME: At gå på musikskole har givet mig selvtillid til at arbejde med musikproduktion og sangskrivning

I Danmark har vi tradition for at have nogle fantastiske musikskoler, hvor en masse musikere har slået deres tidlige folder. GAFFA har taget en snak med to unge sangere fra vækstlaget om deres møde med de danske musikskoler

I Danmark har vi tradition for at have nogle fantastiske musikskoler, hvor en masse musikere har slået deres tidlige folder. GAFFA har taget en snak med to unge sangere fra vækstlaget om deres møde med de danske musikskoler.

Ava

Sanger og sangskriver. Har udgivet singlerne ”Gå på vandet” og ”Længes hjem” og har varmet op for Pauline.  


Hvor og hvornår gik du på musikskole?

– Jeg har gået på Hjørring Musikskolen 2004 til 2015, og så har jeg gået på Frederiksberg Musikskole på MGK fra 2017 til 2020. Nu går jeg på Det Jyske Musikkonservatorium.

Hvad har det gjort for din musikalske udvikling at gå på musikskole?


– At gå på musikskole har været afgørende for min musikalske udvikling. Det har givet mig en grundlæggende viden om musikteori, teknik og performance. Jeg har gået på musikskole i over 10 år, hvor jeg har modtaget undervisning i klaver, deltaget i talentklassen for sang og sunget i kor. Disse erfaringer har været med til at styrke mit musikalske udtryk og kreativitet, hvilket også afspejles i min egen musik. 

Hvad har det gjort for din karriere at gå på musikskole?

– At gå på musikskole har haft stor indflydelse og betydning for min musikalske karriere. Ud over at forfine mine færdigheder har musikskolen åbnet døre for mig. Den har givet mig mulighed for at optræde, deltage i konkurrencer og møde andre musikere og kreative sjæle. Disse oplevelser har styrket mig som kunstner og har været afgørende for at opbygge min karriere som musiker, sangskriver og udøvende artist. Musikskolen har ikke kun lært mig teknik og teori, den har også været en vej til at møde musikverdenen og skabe mig en plads i den.


Hvad betyder de danske musikskoler for musiklivet?

– Jeg synes, det er meget vigtigt at bevare de danske musikskoler. De er vigtige for vores kulturarv og musikalske mangfoldighed. Det er en uundværlig platform, hvor kommende talenter kan udforske deres passion for musik og udvikle deres færdigheder. Musikskolerne giver ikke kun undervisning, men skaber også et fællesskab, hvor unge musikere kan blomstre og inspirere hinanden. Noget, jeg ikke selv ville have undværet. 

Ava, 2024. Pressefoto
Ava, 2024. Pressefoto


 

Lihme

Sanger, sangskriver og producer. Udgav debutalbummet Solid i september 2023.


Hvor og hvornår gik du på musikskole?
– Jeg gik på Aalborg Musikskole, som nu kaldes Aalborg Kulturskole. Jeg startede til klaver, da jeg var omkring 9 -10 år gammel og gik der i fire år.

Hvad har det gjort for din musikalske udvikling at gå på musikskole?

– Det har gjort afsindigt meget. Jeg fik ligesom lagt grundstenene til det at spille et instrument, læse noder og spille akkorder, da jeg gik til klaver, og det har jeg brugt hver dag lige siden. 


Hvad har det gjort for din karriere at gå på musikskole?

– Det har betydet, at jeg har fået forståelse for at skrive musik på et instrument. Det har også givet mig en faglig ballast og ikke mindst selvtillid til at arbejde med musikproduktion og sangskrivning. Min lærer så, at jeg havde flair for at lave små melodier selv, så det fik jeg støtte til at gøre, så tit jeg ville. Det har klart bidraget til, at jeg den dag i dag stadig elsker processen i at skabe musik. 

Hvad betyder de danske musikskoler for musiklivet?


– Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt jeg synes det er, at vi har de danske musikskoler. Den læring, man kan få her, er helt unik, fordi den bliver tilpasset det enkelte barns niveau. Skolerne skaber et stort fremtidigt mulighedsrum, og ikke mindst frirum, for de børn som er bidt af musikken. Det vil simpelthen være et kæmpe tab for fremtidens kulturliv, hvis der ikke findes musikskoler. 

DET SOLIDE I DET BLØDE: Lihme udgiver debutalbum i samarbejde med Lowly-musikere


ANNONCE