Nyhed

DJ baseret på kunstig intelligens laver spillelister i Spotify

Nu er det muligt at få Spotify til at fungere som dj med kommentarer, smarte bemærkninger og det hele

Streaminggiganten Spotify har lige lancere en helt ny funktion, nemlig DJ, der kan hjælpe brugerne med at finde musik, de kan lide i det gigantiske bagkatalog, som Spotify har.

DJ er baseret på kunstig intelligens og fungerer i virkeligheden som et værktøj, der finder musik, som den tror, du kan lide, baseret på, hvad du har lyttet til tidligere.

Men DJ gør lidt mere end bare lave spillelister til dig – det har Spotify nemlig længe kunnet – den leverer samtidig kommentarer og smarte bemærkninger efter hver sang, og disse er ligeledes genereret af den kunstige intelligens, der ligger til grund for DJ.


Ifølge Spotify beskriver disse kommentarer dine lyttevaner og kan også være sjove fakta om det album eller den sang, du lytter til.

DJ er ikke første gang Spotify benytter sig af AI i deres tjeneste, denne teknologi benyttes også, når de laver spillelister som daglige miks, årtier og stemninger.

Hvis du vil have fat i DJ, finder du den på app’en under musik-feed. En grøn pulserende cirkel på en klar blå baggrund er DJ, og hvis du klikker på den, går den i gang med at sende udvalgt musik til dig, med en kort monolog fra tid til anden – lidt som når du lytter til radio, dog med langt færre kommentarer.


Du kan altid ændre valget af sange, hvis den gætter forkert i forhold til din stemning – du skal bare klikke på DJ-knappen i bunden af skærmen, så ændrer den stemning med det samme.

Om DJ er en nødvendig funktion eller ej, er op til den enkelte bruger. Den kan virke unødvendig, men den er sjov og spændende, og der skal nok være mange, der vil nyde godt af den.

LÆS OGSÅ: Spotify dropper hjertet til fordel for et plus


ANNONCE