Nyhed

ELSKOVSPONY OG EDM: 55 nye navne til Jelling Musikfestival

Jelling Musikfestival omfavner musikkens mange facetter med en lang række nye navne til plakaten

I dag føjer Jelling Musikfestival hele 55 nye navne til årets musikprogram, og festivalen er derfor næsten i mål med deres offentliggørelser. Den nye artistpulje byder på alt fra folk-pop til hiphop og et stykke udenlandsk rockhistorie, og det er netop denne bredde, som programchef Gaute Niemann mener gør Jelling til noget helt særligt i det danske festivallandskab, lyder det i en pressemeddelelse.  

"Vores publikum kommer i alle aldre og med vidt forskellig musiksmag. Så vi har forsøgt at sammensætte et musikprogram, der udover de store samlende koncertoplevelser også vækker nysgerrigheden hos mange forskellige gæster," lyder det fra Gaute Niemann.

De nye tilføjelser til Jelling Musikfestivals line-up består med undtagelse af ét udenlandsk indslag udelukkende af danske artister. Det er til gengæld ikke nogen Hr. Hvem-som-helst, der er festivalens udenlandske indslag. Der er tale om AC/DC’s oprindelige forsanger og medgrundlægger, Dave Evans, der kommer på festivalen for at fejre rockbandets 50-års jubilæum.


Omdrejningspunktet for Evans' optræden bliver den første koncert, som bandet spillede i 1973, og koncerten krydres med fortællinger og sange fra bandets storhedstid såvel som nyere sange.  

Blandt de store danske tilføjelser til musikprogrammet finder man Kato, Hugorm, Annika Aakjær, Dodo & The Dodos og ikke mindst den elektroniske rock-hitmagere Carpark North. Carpark North gæstede også Jelling Musikfestival i 2017, hvor GAFFAs anmelder gav koncerten fire ud af seks stjerner.

Jelling Musikfestival inviterer også til nostalgiske kultfester med navne som Rocazino, Johnny Deluxe, Sanne Salomonsen & Electric Guitars, Birthe Kjær & Feel Good Band, Niels Skousen og Moonjam.


Festivalens helt store festaftener leveres af Ude Af Kontrol, Lågsus, Emil Lange og Safri Duo.

Fra den danske hiphop-scene kan festivalgængerne se frem til de hitlistedominerende Benny Jamz og Gobs, mens rapperen Niels Roos vinker farvel til sit alias Niarn som led i sin Himmelfart-tour.  

Der er også danske stjerneskud på plakaten som Eee Gee og JJ Paulo, der begge optrådte til GAFFA-prisen 2023, Ganger, Ericka Jane, Pauline, Lasse Skriver, Pil og Kalaset. Derudover er garvede danske artister som Katinka Band og Soleima også at finde på plakaten.


Jelling Musikfestival foregår mellem den 25.-28. maj, og du kan købe billetter her.

Alle dagens offentliggørelser:  

Annika Aakjær


Bamse Madsen Band

Beatroots

Benny Jamz


Birthe Kjær & Feel Good Band

Black Sabbath Tribute

Carpark North


Christian Brøns

Dave Evans

Den Grimmeste Mand i Byen


Dodo & The Dodo’s

Eee Gee

Ekspressen


Emil Lange

Ericka Jane

Ester Brohus & Knud Møller


Fräulein

Freddy & The Phantoms

Ganger


GOBS

Hardinger Band

Henning Stærk


HUGORM

Ibrahim Electric

Jelling Big Band


Jelling Spillemændene

JJ Paulo

Johnny Deluxe


Jørgen De Mylius

Kalaset

Katinka Band


KATO

Kjartan Bue

Lasse Skriver


LÅGSUS

Martin Kanstrup

Moonjam


Niarn

Niels Skousen

Padlock Chain


Pauline

Perry Stenbäck & Dekadans

Pil


Rikke Thomsen

Rocazino

Safri Duo


Sanne Salomonsen & Electric Guitars

Soleima

Superloader


Svaneborg Kardyb

Syngepigerne

The Boyband


The Powls

Tom Donovan

Ude Af Kontrol


LÆS OGSÅ: UPTOWN GIRL: De irske popprinser fra Westlife kommer til Danmark

ANNONCE