Nyhed

Inside the Whale annoncerer jubilæumskoncert – og genudgiver klassiker på vinyl

"Rebeller uden sag" bliver spillet i sin helhed på hjemmebane

I dag, den 3. marts, er det 25 år siden, at 90'er-bandet Inside the Whale udgav deres tredje album og det første på dansk, Rebeller uden sag. Et album, der blev deres største succes og siden skulle få klassikerstatus med ikke mindst det store hit ”Hvor er tiden, der ta’r os?” En sang, der har fået sit eget liv på højskoler, efterskoler og andre steder, hvor man dyrker fællessangen. Den er blandt andet optaget i Efterskolesangbogen, og den er af P3's lyttere blevet stemt ind som en af de største sange fra 90'erne.

I anledningen af jubilæet har bandet annonceret en koncert i original opstilling på Fermaten i deres gamle hjemby Herning lørdag den 27. maj. Her vil de spille albummet i sin helhed, og udgivelsen udkommer også på vinyl i ugen forinden. Forsalget er i gang på spillestedets hjemmeside.

Inside the Whale debuterede i 1994 med albummet In Nature's Uniform, der var inspireret af grunge og funk, og bandet blev dengang ofte sammenlignet med Kashmir, Dizzy Mizz Lizzy og Psyched Up Janis, der alle udgav debutalbum samme år. Sammenligningerne forsvandt dog, da Inside the Whale begyndte at synge på dansk, hvor anmelderne til gengæld ofte associerede dem med Gasolin'.


Efter to album på dansk gik Inside the Whale hver til sit i 2001, og de er siden kun gendannet ved enkelte lejligheder, blandt andet Jyske Bank Boxens fem års jubilæum. Efter opløsningen har sanger Marcus Winther-John udgivet soloplader og skrevet sange til og med talrige andre musikere, mens guitarist Lars Skjærbæk har arbejdet som producer og guitarist for blandt andre Michael Falch og Signe Svendsen, bassist Troels Skjærbæk er blevet medlem af Baal, og trommeslager Tobias Folting har arbejdet som lydtekniker og sessionmusiker.

ANNONCE