Nyhed

LYT: Eee Gee udgiver dansabel single i samarbejde med funk-producer

Eee gees nye single fik premiere i går til GAFFA-prisen 2023

Den danske sanger og sangskriver Eee Gee referer selv til sin musik som ”nordicana” – en helt særegen slags nordisk country. I går aftes udgav hun en ny single, efter at den havde fået premiere til GAFFA-prisen i Musikhuset Aarhus.

Den nye single hedder ”Perfect 10” og åbner for en ny lyd i Eee Gee-universet. Singlen er en feature med den australske funk-producer Harvey Sutherland, der tidligere har arbejdet med navne som Disclosure og Sophie Ellis-Bextor.


Eee Gees debutalbum Winning var at finde på de fleste af GAFFA-anmeldernes liste over de bedste album fra 2022. Derudover var hun i 2022 nomineret i kategorien P3 Talentet til P3 Guld og i kategorien Årets Talent til Carl Prisen.

I en pressemeddelelse står der om den nye Eee Gee-single, at ”sanger åbner op for en ny dansabel 70's-Fleetwood-Mac-møder-Nicki-&-the-Dove-lyd i eee gee-universet”. Den nye single ”Perfect 10” handler om et næsten perfekt forhold mellem to mennesker – en 10/10 situation - hvor man på trods løftet om noget fuldstændigt enestående bliver ved med at gå skævt af hinanden.

”Perfect 10”-singlen bliver ledsaget af en musikvideo i ægte Eee Gee-æstetik, hvor selvironi og balletdanseren, Oliver Starpov, har hovedrollerne.


Eee Gee er foruden at være aktuel med sin optræden til GAFFA-prisen også aktuel i et GAFFA-interview, hvor hun fortæller om otte sange, der betyder noget helt særligt for hende. Her nævner hun selv Nicki & the Doves ”So Much It Hurts”, da hun bliver spurgt, hvilken sang der er hendes ultimative partystarter, og fortsætter:

- Jeg føler altid, min jam er slutningen af festen-sangene, jeg er ikke så god til at starte festen. Men efter partykurven har peaket, og folk ikke har brændende behov for at høre alle de mere energiske bangers, elsker jeg at have det helt Niki & the Dove-lækkert, fortæller hun i interviewet.

Hvis du leder efter en ny sang at føje til din ”slutningen af festen”-playliste, kan Nick & the Dove-inspirerede ”Perfect 10” altså være et 10/10 match.


Med kæmpe skridt mod nye eventyr

ANNONCE