Nyhed

Nu bliver det lettere at sætte favoritapps i Windows 11

Det kan være svært at tilpasse Windows 11. Men nu vil Microsoft gøre det lettere på et vigtigt punkt

Microsoft har deres helt egen holdning til, hvilke apps du skal bruge til at åbne filer med. Men det er ikke altid de apps, du gerne vil bruge. I forhold til Windows 10, er det imidlertid blevet langt mere kompliceret for brugerne at vælge, hvilke apps du gerne vil bruge til at åbne eksempelvis Pdf-filer eller links til hjemmesider med.

Som det ser ud nu, skal du – i Windows 11 – først åbne Windows 11's indstillinger og så ændre den foretrukne app ved at vælge fil og link-type. Det er en lang og besværlig proces, og mange er ikke specielt glade for eller imponerede over måden, det virker på.

Men nu ser det ud til at Microsoft er klar til at adressere noget af den kritik. Ifølge et blogindlæg i fredags, slår Microsoft fast, at de vil give folk kontrollen over deres Windows-oplevelse.


En af de ting, de lancerer i blogindlægget, er en funktion der vil sikre, at Windows 11-brugerne får kontrollen over, hvilke apps de ønsker skal være standard i deres Windows-installation.

Senere på året vil Windows også lancere en funktion, der vil gøre det muligt for udviklerne at sende brugerne over til den rigtige del af indstillingsmenuen, der hvor de kan ændre, hvordan Windows 11 reagerer på links og filtyper.

Endelig vil Microsoft, ifølge deres blogindlæg, også give brugerne mere kontrol over, hvilke apps der bliver fastgjort til deres skrivebord, startmenu og proceslinje.


I første omgang komme de nye funktioner til brugere, der er med i Windows Insider Dev Channel, men funktionerne burde komme ud til den brede offentlighed i løbet af året.

LÆS OGSÅ: Ny soundbar lover bedre lyd til computeren

ANNONCE