Nyhed

SOUND & VISION: Her er seks højdepunkter fra årets musikfilmfestival

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX byder vanen tro på et interessant musikprogram i marts

Det er efterhånden to årtier siden, dokumentarfilm-festival CPH:DOX blev grundlagt i København - og de sidste mange år har festivalen også budt på sin egen, indlagte musikfilmfestival under overskriften Sound & Vision. Her er der hvert år mulighed for at se musikfilm, som ellers ikke når frem til danske biografgængere - sidste år eksempelvis den stærkt roste Sinead O'Connor-film Nothing Compares.

Nu er det så atter ved at være tid, og for kort tiden siden annoncerede festivalen det fulde musikprogram - som foruden en række film også byder på liveevents med blandt andre den danske popsanger Jada, svenske José González og det amerikanske ikon Joan Baez. Her er en god håndfuld højdepunkter fra årets program:

1. Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis)


I sin første dokumentarfilm fortæller musikvideo-legenden Anton Corbijn den vilde historie om de visionære albumcover-designerne bag Pink Floyd, Led Zeppelin og mange andre. Corbijn har, foruden en række musikvideoer, tidligere stået bag Joy Division-filmen Control (2007). Han har også lavet en fotobog sammen med Tom Waits - og så er han manden bag coveret til Nick Caves mesterværk, The Boatman's Call (1997).

2. Little Richard: I Am Everything

"Mød manden, der opfandt rock n’ roll i en ægte publikumsfavorit fra årets Sundance Festival," skriver arrangørerne og tilføjer: "Sort, queer og med et komplet balstyrisk showmanship i en film fuld af sjældne optagelser, der sender den hvide musikhistorie ud i ringhjørnet."


3. Joan Baez, I Am Noise

Hun var med på marchen til Washington sammen med Martin Luther King i 1963 og talte militærnægternes sag fra scenen på Woodstock i '69 og leverede lydsporet til kampen mod institutionel racisme i tressernes USA. I dag er Joan Baez 82 år gammel og aktuel i dokumentarfilmen Joan Baez: I Am Noise, instrueret af Karen O’Connor, Miri Navasky og Maeve O’Boyle. Den 22. marts er filmen på programmet ved CPH:Dox - og her kan man opleve den legendariske hovedperson selv i samtale med instruktørerne. Det foregår på Bremen Teater og billetter er i salg her.

4. Love to Love You, Donna Summer


"Dronningen af dansegulvet bliver fejret som fortjent i en overdådigt glamourøs og samtidig dybt personlig portrætfilm. Fortalt af Summer selv på lydsiden til en guldmine af sjældne klip, og co-instrueret af hendes datter," lyder det i arrangørernes præsentation.

5. A Tiger in Paradise

"Et surrealistisk besøg i sangeren José González’ indre verden af tanker og skygger. Iscenesat med grotesk humor ude i den billedskønne, svenske natur omkring hans træhus. Med Ruben Östlunds faste, kreative partnere bag kameraet," lyder det i arrangørernes præsentation af filmen. González selv kommer forbi København til talk og akustisk koncert.


6. Jada

Sound & Vision præsenterer også premiere på ny serie i fem afsnit om sangerinden Jada - alias Emilie Molsted Nørgaard - som de senere år har begejstret både publikum og GAFFA-anmeldere med sin blanding af iørefaldende pop og budskaber om rummelighed, kropspositivitet og vigtigheden af at være åben om metal sundhed og manglen på samme. 

Du kan se det fulde musikfilm-program her.


KARANTÆNE-TV: Stream fantastiske musikdokumentarer på CPH:DOX

 

  


ANNONCE