Nyhed

KARANTÆNE-TV: Stream fantastiske musikdokumentarer på CPH:DOX

GAFFA.dk – alt om musik

På CPH:DOXs hjemmeside kan du blandt andet komme tættere på den franske musikscene, det danske pladeselskab Crunchy Frog og art rock-bandet Talk Talk.

Den danske filmfestival CPH:DOX skulle i skrivende stund fylde de københavnske biografer. Men med spredningen af coronavirus har festivalen aflyst alle fysiske screeninger og har i stedet flyttet 140 af deres filmtitler online.

I den anledning er der herunder tre nedslag på musikdokumentarer, du kan se i den nuværende karantæneperiode.


LÆS OGSÅ: CPH:DOX offentliggør musikprogrammet for 2020

In a Silent Way (Om Talk Talk, 2020, Belgien)

Hvordan laver man en film om Talk Talk, når bandet nægter at medvirke eller lade deres musik blive brugt i film? Man må tage på jagt efter selv det mindste halmstrå. Lede efter et omrids og grave de små historier op i udkanten af den store.


Belgiske Gwen Brees er verdens største fan af 80'er-bandet Talk Talk, som efter de første år med synthpop og kæmpehits som ”It’s My Life” og ”Such a Shame” kulminerede kunstnerisk med mesterværket Spirit of Eden.

Problemet er bare, at den nu afdøde forsanger Mark Hollis og resten af bandet siger nej til alle, der vil have dem i tale. Bevæbnet med en boom-mikrofon kaster Brees sig ud i en umulig opgave: at lave en film om bandet, der ikke vil filmes, og fortælle historien om den ultimative artrock-plade.

Se filmen her: In a Silent Way


LÆS OGSÅ: KARANTÆNE-TV: Fribytterdrømme udgiver dokumentarserie på Facebook

Oh les Filles! (Med blandt andre Jehnny Beth, Charlotte Gainsbourg og Christine and The Queens, 2019, Frankrig) 

Fra pæne piger til kunstneriske ikoner: De franske kvinder har taget magten, scenen og mikrofonen. Rock’n’roll begyndte ikke med Elvis Presley, men i Frankrig, da Edith Piaf lavede sin skelsættende optræden med Hymne à l’amour i 1949.


I selskab med kvindelige kunstnere som Françoise Hardy, Charlotte Gainsbourg og Jehnny Beth fra Savages får vi her den anden side af fransk musik. Fra 60'ernes yé-yé og tyggegummipop, over 70'ernes politiske engagement, de punkede 80'ere og op til nutidens androgyne frontfigurer.

Hvad vil det sige at være kvinde i en mandsdomineret rockbranche? Stilen, attituden og den kunstneriske selvsikkerhed er bare nogle af svarene. Men det er på scenen, at kvinderne for alvor sprænger lydmuren.

Se filmen her: Oh Les Filles! og en trailer herunder:

25 Years of Crunchy Frog (2020, Danmark) 


Universets sprødeste pladeselskab fylder 25 år! Få historien om den danske succes i en film, der fejrer fødselsdagen med interviews, fester og masser af musik. Med Jesper "Yebo" Reginal som hovedkraft og mastermind er det uafhængige, danske musikselskab Crunchy Frog verdenskendt i musikbranchen.


Dedikerede superfans som Rolling Stone Magazines egen David Fricke har bragt selskabet og dets mange bands ud i rampelyset, og nu fylder frøen 25 år. Palle Demant (Born To Lose) har fulgt selskabet on/off i årevis, og vi får de bedste øjeblikke fra Crunchys 20 års fødselsdag i 2014 og 25 års jubilæum sidste år, der fortæller historien om det danske DIY-selskab.

Se filmen her: 25 Years of Crunchy Frog

Derudover kan du også se dokumentarfilmen Prelle – Lytter til mig selv, om den danske rapper Rikke Prelle, der forsøger at kæmpe sig vej igennem musikbranchen, mens hun ryster sig fri fra fortiden. Læs vores interview med den unge rapper her:


INTERVIEW: Prelle takkede nej til stor pladekontrakt: "Jeg skulle være et produkt"

Resterende musikfilm i CPH:DOXs online program: 

Aznavour by Charles (Se den her


Felix in Wonderland (Se den her)

Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland Story (Se den her

Kunst Kunst (Per Vers) (Se den her


Max Richter's Sleep (Se den her

CPH:DOX finder sted fra den 18. marts til den 5. april i år.

ANNONCE