Nyhed

Vinderen af X Factor er fundet

Det blev Rosél, der vandt den 16. sæson af det danske X Factor, som blev afviklet fredag aften i Arena Randers.

Det blev duoen Rosél, der vandt den 16. sæson af det danske X Factor, som blev afviklet fredag aften i Arena Randers.

Rosél vandt foran de øvrige finalister, Sigalaz og Theodor.

Duoen Sigalaz fremførte først Tobias Rahim-hittet ”Når mænd græder”, efterfulgt af Theodor, som sang Kim Larsens ”Guleroden” og endelig den sidste finalist, duoen Rosél, som sang Marie Keys ”Uden forsvar”.


Herefter skulle finalisterne optræde sammen med allerede etablerede navne. Først sang Theodor og Barselona sidstnævnes ”Vi er her ikke for evigt, men vi er her lidt endnu” og ”Lyden af livet”, fulgt af Rósel og Pil med Pils ”Omvendt” og ”Dronning af Månen” og endelig Sigalaz og Blæsts med sidstnævntes ”Juice” og ”All In”.

Tredjepladsen Theodor, der blev sorteret fra inden den såkaldte superfinale, sang sin delvist selvskrevne ”Cirkus Theo” (skrevet med blandt andre Peter Sommer og Simon Kvamm), fulgt af Rosél og deres delvist selvskrevne ”Jeg er almindelig” (skrevet med Pil) og endelig Sigalaz', der fremførte deres ligeledes delvist selvskrevne "Let's Go" (skrevet med blandt andre Emil Kruse).

Det er i øvrigt første gang i dansk X Factors historie, der var to grupper i superfinalen.


Dommerne i denne sæson er Simon Kvamm, Kwamie Liv og Thomas Blachman, som dog ikke havde noget at skulle have sagt i finalen, hvor vinderen udelukkende blev kåret af publikum. Dommerdebutanten Simon Kvamm var mentor for vinderen Rosél.

Showet bød også på en hyldest til værten Sofie Linde, der stopper efter otte sæsoner og blev tydeligt rørt over hilsnerne fra de tidligere dommere og fællessangen fra årets og tidligere års livedeltagere, der fremførte Rihannas ”Farewell” til hende.

En række af årets øvrige deltagere sang Justin Biebers ”Love Yourself”, en sang, som dommer Simon Kvamm undervejs har udtrykt en vis utilfredshed med.


I pausen inden den endelige afgørelse var der også musikalsk underholdning fra Andreas Odbjerg, der sang et vers fra kæmpehittet "Stor mand" (uden Tobias Rahim) samt sin helt nye single "Smugryger". Han blev fulgt af Ida Laurberg, der sang sit hit "Terrier" og endelig Scarlet Pleasure, der spillede deres helt nye single "Pompeji" og endelig storhittet "What a Life".

Læs en længere reportage fra showet lørdag morgen.

ANNONCE