Nyhed

Arrangør udvider diversitetsbegrebet til kommende festival

Ifølge arrangørerne Another Life skal diversitetsbegrebet bredes ud for at omfavne flere oversete minoritetsgrupper

Diversitet og musikfejring er nogle af hovedtemaerne til den tilbagevendende endagsbegivenhed Another Life Festival, der finder sted den 30. november i Pumpehuset i København, og som bliver arrangeret af foreningen Another Life. Det er fjerde gang, at festivalen bliver afholdt og projektleder, næstforperson og stifter, Sofie Westh, understreger i en pressemeddelelse, at det er vigtigt også at huske at fejre musikken med hinanden: 

"Midt i samtalerne og arbejdet for mere repræsentation, lighed og bedre forhold for minoriserede personer og kvinder i musik- og kulturlivet, er det også vigtigt, at vi mødes, ser hinanden i øjnene, kobler lidt af og husker at fejre den kunst og musik, som vi så gerne vil se endnu mere af. Det er vigtigt og sundt at have den form for pusterum, hvor alle kan samles," skriver Sofie Westh.

Til festivalen kan man blandt andet opleve artisterne Florence Sinclair, Jawnino, Mija Milovic + Barbro, Vita Dosa + Sugar, Zoumer og Adexia, hvor en del af lineuppet gæster hinandens optrædener på scenen.


Foreningen Another Life har siden 2021 indsamlet data om udfordringer med diversitet og inklusion af kvinder og minoriteter i den danske musikbranche. Resultaterne udkom i en rapport i 2022 og viste, at tilværelsen i en usikker branche som musikbranchen blandt andet kan lede til mentale udfordringer, hvor minoriserede grupper er særligt udsatte:

"Den (rapporten, red.) viser igen, at minoriserede personer er mere udsatte end majoriserede, men også at personer, der er minoriserede på baggrund af mere end ét minoriseringsgrundlag, i langt højere grad bliver ramt (af stresssymtomer, red.). Eksempelvis har respondenter, der er minoriseret på baggrund af seksualitet og et andet minoriseringsgrundlag haft flest stresssymptomer" skriver Another Life i rapportens forord. 

Arrangørerne skriver i deres pressemeddelelse, at fokusset på diversitet skal bredes ud til også at omfatte socioøkonomi, alder og ableism. Sidstnævnte diversitetsemne - ableism - refererer til diskrimination og udelukkelse af personer med et handicap.


Festivalen finder sted i Pumpehuset d. 30. november kl. 20.00, og billetter kan købes her.

LÆS OGSÅ: Tobias Rahim inviterer til støttekoncert for civile i Gaza

ANNONCE