Nyhed

BREAKING: The Smile kommer til Danmark

Koncertnyheden kommer sammen med annonceringen af bandets andet album

Sidste år udgav rockbandet The Smile, stiftet af Radioheads Thom Yorke og Jonny Geenwood, deres debutalbum A Light for Attracting Attention, som blandt andet modtog fem stjerner af GAFFAs Simon Heggum med ordene:

A Light for Attracting Attention er ikke bare en fin debut fra et eksperimenterende rockband. Det er rent faktisk en vellykket og veldrejet samling af formfuldendte eksperimenter og enormt stærke sange, som overtrumfer de seneste Radiohead-udspil, når de er bedst og overrasker positivt, når de er værst. Derfor er det svært ikke at få armene ned over The Smiles tilstedeværelse, selvom jeg på mange måder ville have ønsket mig, at A Light for Attracting Attention i virkeligheden var Radioheads tiende return to form.”

Nu er The Smile tilbage med to store nyheder. Den 26. januar lander bandets andet albumudspil, der har titlen Wall Of Eyes, og hvis titelnummer netop er blevet udgivet sammen med en dertilhørende musikvideo. Samtidig annoncerer The Smile en Europaturné i marts 2024, som blandt andet tager dem forbi Storbritannien, Bruxelles, Amsterdam og også Danmark.


Onsdag den 13. marts 2024 kan danske fans således sætte et stort kryds i kalenderen, når The Smile spiller koncert i K.B. Hallen.

Sidst The Smile lagde vejen forbi Danmark var i sommeren 2022, hvor de indtog Arena-scenen på Roskilde Festival. Også denne gang blev bandet anmeldt af Heggum, der blandt andet noterede, at koncerten var ”som at få tæsk af et band, der insisterer på, at de ikke er Radiohead”.

” Vi fik hele det nye album, som jeg selv var svært begejstret for tidligere på året, samt et par nye tracks og Thom Yorke solo-sangen ”Feeling Pulled Apart By Horses”. Der var masser af komme efter, uden man overhovedet fik, hvad man måske havde troet. Der blev spillet med musklerne i en nærmest overrumplende insisteren på at omskrive sin fremtid. Efter i aften har jeg svært ved at se en fremtid for Radiohead. Jeg tror simpelthen, at Yorke og Greenwood har genfundet en nerve og en farlighed, som de ikke har besiddet siden In Rainbows,” lød det videre om koncerten, som desuden modtog fem stjerner.


Billetsalget til koncerten i K.B. Hallen starter denne fredag den 17. november klokken 10 via hjemmesiden Wasteheadquaters, som bringer Radiohead og Radiohead-relaterede nyheder.

Se musikvideoen til det nye nummer fra The Smiles kommende andet album


Nedenfor kan du desuden se den fulde turnéplan for Europa-turnéen i 2024

07.03.2024 – 3Arena, Dublin

13.03.2024 – K.B. Hallen, København


15.03.2024 – Forest National, Bruxelles

16.03.2024 – AFAS Live, Amsterdam

18.03.2024 – Brighton Centre, Brighton


19.03.2024 – 02 Apollo, Manchester

20.03.2024 – SEC Armadillo, Glasgow

22.03.2024 – O2 Academy, Birmingham


23.03.2024 – Alexandra Palace, London

THE SMILE-VIDEO: Thom Yorke tærsker igennem kulminens uendelige slid

ANNONCE