Nyhed

Danmarks bedst sælgende album fylder 40: Er stadig en kæmpefavorit

Kim Larsen kom hjem fra sit solo-eventyr i USA med en idé til en film og et album, der endte med at blive det mest solgte album i Danmark

Kim Larsen kom hjem fra sit solo-eventyr i USA med en idé til en film og et album, der endte med at blive det mest solgte album i Danmark. Midt om natten albummet, der i dag fylder 40 år, har med sine 650.000 fysiske eksemplarer - og stadig sælgende - indtaget første pladsen for det bedst solgte dansksprogede album i Danmark nogensinde.

Og læg så dertil streaming, hvor Kim Larsen hver weekend runder over en halv million streams på hele sit bagkatalog, alene på Spotify.

Midt om natten-albummet har i øvrigt solgt cirka 250.000 i resten af Skandinavien. 

Midt om natten udkom 24. november 1983 på Medley Records og lå nummer 1 på hitlisten i 23 uger – en rekord der først blev slået af Rasmus Seebach 27 år senere. I 1984 kom den Erik Balling-instruerede spillefilm med Kim Larsen i hovedrollen, som var med til at manifestere landeplagerne som "Papirsklip", "Haveje" og ikke mindst titelnummeret.

Her på GAFFA har albummet ad flere omgange også vundet afstemninger. Første gang da vi bad vores læsere om at rangere Kim Larsens albums - fra bedst til værst. Her strøg Midt om natten ind på en tredjeplads, lige i hælene på Værsgo (1973) og Forklædt som voksen (1986).

LÆS OGSÅ: Læserne har stemt: Dette er Kim Larsens bedste soloalbum

I forbindelse med vores eget 40års jubilæum i år kom albummet så på banen igen. Her bad vi vores læsere om at stemme på deres danske og internationale yndlingsalbum fra de sidste 40 år – og der var frit valg på alle hylder. På den danske top ti endte Midt om natten på en 5. plads, mens Forklædt som voksen indtog en 3. plads.

Det er lidt over fem år siden, Kim Larsen gik bort i en alder af 72 år. Larsen var aktiv næsten til det sidste og gav sin allersidste koncert i Holbæk 25. august 2018, altså mindre end fem uger før sin død den 30. september. Desuden arbejdede han op til sin bortgang på et nyt album, som udkom posthumt i marts 2019 under titlen Sange fra første sal.

LÆS OGSÅ: LANDESORG: Reaktionerne på Larsens død er uendeligt mange

ANNONCE