Nyhed

Dua Lipa køber rettigheder til egne sange

Verdensstjernen skriver sig nu ind i rækken af musikere, som kæmper for ejerskabet over egen musik

Efter mere end otte års samarbejde meddelte verdensstjernen Dua Lipa sidste år, at hun ikke skulle arbejde med musikvirksomheden TaP fremadrettet, og at samarbejdet med mangeårige manager Ben Mawson derfor også ville ophøre. Skilsmissen mellem parterne bunder angiveligt i uenigheder om, hvordan økonomien skulle fordeles mellem Dua Lipa og TaP.

Music Business Worldwide skriver, at Dua Lipa underskrev sin kontrakt med London-selskabet tilbage i 2013, mens hun angiveligt arbejdede på en cocktailbar. Verdensstjernens far Dukagijn Lipa har efterfølgende overtaget arbejdet som manager. 

Nu bekræfter det globale musikforlag TaP, at de sidste bånd til Dua Lipa bliver skåret over. TaP fortæller nu i en udmelding, at de har solgt musikrettighederne tilbage til Dua Lipa. Hermed skriver hun sig ind i rækken af artister, som på forskellig vis vinder musikrettighederne tilbage til egen favn, og væk fra pladeselskabernes lommer. Et af de mest kendte eksempler er Taylor Swift, som fornyligt har genudgivet albummet 1989 - denne gang som "Taylor's Version". I en kort kommentar til Music Business Worldwide skriver Dua Lipas nu tidligere samarbejdspartner TaP, at:


- Vi ønsker Dua alt det bedste i fremtiden.

Dua Lipa udkommer med en ny single "Houdini" d. 9. november, men hun har endnu ikke udgivet et fuldt album siden den første splittelse med TaP i 2022 - samme år, som Dua Lipa spillede på Roskilde Festival. Under besøget i Danmark var en gruppe danske børn heldige at møde Dua Lipa, da verdensstjernen pludselig dukkede op i nogle yogalokaler, som børnene brugte i forbindelse med en sommerlejr. Læs mere om mødet her. 

 


LÆS OGSÅ: Stort popalbum er lige blevet lidt større - og glattere

 

 


 

 

 


ANNONCE