Nyhed

I et årti har spillestedet udklækket fremtidens talenter - skal du være den næste?

Det efterhånden historiske Aarhus-spillested leder efter den næste vinder af Fatter Eskil Prisen, og denne gang er hovedpræmien blevet endnu større

Scarlet Pleasure, Velvet Volume og Rigmor er alle succesfulde bands, som gennem årene har deltaget i talentkonkurrencen Fatter Eskil Prisen på det populære spillested i Skolegade i Aarhus. Konkurrencen har fundet sted siden 2013 - med pause under corona-pandemien - og nu kan du blive den næste vinder i rækken, når konkurrencen løber af stablen mellem marts og juni 2024.

Fatter Eskil kunne i år fejre 50 års jubilæum, og stedet har gennem årene lagt scenegulv til et væld af spirende musiktalenter, og markerer sig derfor som et af Aarhus' vigtigste spillesteder for det musikalske vækstlag. Og nu har håbefulde musikere altså mulighed for at komme med i kapløbet om at vinde Fatter Eskil Prisen 2024.

Hvis man vil ansøge om at deltage i konkurrencen, kræver det, at man har skrevet nok musik til at kunne udfylde 30 minutters scenetid, og at man tør spille foran en jury bestående af aarhusianske musikprofiler. Der skal udvælges i alt 16 bands, som skal dyste mod hinanden, og de første indledende runder bliver afholdt i løbet af marts 2024. I anledningen af konkurrencens 10-års jubilæum bliver hovedpræmien til Fatter Eskil Prisen 2024 udvidet med 25.000 kroner fra TAK ROCK!, som skal gå til livesessions med pladeselskabet Tapetown. Derudover får vinderen mulighed for at spille på LiveCamp-scenen til Smukfest 2024 og modtage karrieresparringssessions hos Account The Beat. 

Sidste års ansøgningsfelt bestod af over 100 ansøgninger fra håbefulde artister fordelt over hele landet, og ifølge Fatter Eskil Prisen-arrangør og booker Julie Reggelsen vidner det om, at talentkonkurrencen stadig er relevant:

"Vi oplever generel stor efterspørgsel på vores scene fra bands og kunstnere i vækstlaget og med så mange spirende talenter på tværs af musikgenrer, har Fatter Eskil Prisen igen og igen bevist sin relevans," skriver Julie Reggelsen i en pressemeddelelse. 

Deadline for ansøgninger til konkurrencen er den 22. december 2023. Man kan allerede nu sætte kryds i kalenderen lørdag den 22. juni 2024, hvor den store finale løber af stablen, og vinderen af Fatter Eskil Prisen 2024 bliver kåret.

Fatter Eskil Prisen arrangeres med støtte fra TAK ROCK!, Royal Beer, Tapetown, Dansk Musiker Forbund, Account The Beat og LiveCamp. Læs mere om talentkonkurrencen her.

LÆS OGSÅ: Oplev omrejsende musikorkester og prisvindende historiefortæller til palæstinensisk kulturaften

ANNONCE