Nyhed

KÆRLIGHEDEN KALDER: Sanne Salomonsen tager på turné med 35 år gammelt gennembrudsalbum

Sanne tager en særlig samling sange med til seks spillesteder til foråret

Det er efterhånden 50 år siden, Sanne Salomonsen udgav sit selvbetitlede debutalbum - i øvrigt samme år, som hun sang kor på Sebastians album Over havet under himlen. Siden fulgte den engelsksprogede opfølger Precious Moments (1977), fire album i front for firser-fænomenet Sneakers og tre sammen med Anne Linnet.

Det store sologennembrud indtraf imidlertid med Sanne fra 1989 - og nu har den i dag 67-årige Salomonsen annonceret seks koncert, hvor hun vil spille sangene fra netop dét album. Dermed kan fans se frem til et genhør med sange som "Kærligheden kalder," "Hvis du forstod," "Dagdrømmer," "Ingen ka' forhindre" og "Jeg' i live."

Sidstnævnte var den duet med Thomas Helmig, som havde skrevet flere af teksterne på albummet, som var produceret af Salomonsen selv i samarbejde med blandt andre den i dag afdøde percussionist (med mere) Jacob Andersen fra Danseorkesteret og Rugsted/Kreuzfeldt, som også havde skrevet musikken.


Sanne gik som den første danske plade nogensinde nummer ét i Sverige, og solgte mere end en halv million eksemplarer i Skandinavien. Albummet blev årets mest solgte danske rockalbum, og udkom året efter i en engelsk version med titlen Love is Gonna Call.

Forårets koncertrække indledes i Esbjerg den 12. april og rundes af i Aarhus et par uger senere - du kan se turnéplanen herunder. Ved de seks koncerter vil hovedpersonen blive akkompagneret af The Antonelli Orchestra, der blandt andet er kendt som husorkester i de populære tv-programmer Vild med dans og Toppen af poppen.

"Jeg glæder mig helt vildt til at spille mit største album igen fra start til slut og i den samme ånd det blev indspillet, sammen med min ven Claes Antonsen og hans skønne band, The Antonelli Orchestra. Jeg er sikker på at det bliver specielt," udtaler Salomonsen i en pressemeddelelse forud for turnéen.


Billetsalget går i gang torsdag den 2. november klokken 10.00 via Livenation og et døgn senere via Ticketmaster.

Turnédatoer

12/4 - Musikhuset Esbjerg, Esbjerg


13/4 - Arena Næstved, Næstved

19/4 - Det Kongelige Teater, Gamle scene, København

20/4 - Odeon Odense, Odense


27/4 - Royal Stage Skråen, Aalborg

28/4 - Musikhuset Aarhus, Aarhus

SANNE SALOMONSEN: Sneakers var for pænt og indstuderet


ANNONCE