Nyhed

NETOP OFFENTLIGGJORT: Tocifret millionbeløb uddeles til danske musikprojekter

Hele 460 musikprojekter kan glæde sig til at modtage økonomisk støtte fra Statens Kunstfond i 2024

I går kunne man læse, at Tuborgfondet uddeler 1,8 millioner kroner til 18 forskellige koncertarrangører. I dag meddeler Statens Kunstfond, at de også tilslutter sig uddelingsfesten med et tocifret millionbeløb. GAFFAs november-hovedkarakter AySay er blandt de mange kunstnere, som kan findes på listen over projekter, der får bevilliget økonomisk støtte i 2024. Statens Kunstfond uddeler i alt 29 millioner kroner til orkestre, amatørmusik, koncertforeninger, festivaler og andre musikprojekter, og det er den første store uddeling efter kravene til ansøgere er blevet ændrede og gjort bredere. De ændrede (og færre) krav til musikprojekterne skal være med til at gøre ansøgningsprocessen lettere og mere tilgængeligt for kunstnere og arrangører:

- I foråret kiggede vi puljerne efter i sømmene for at gøre støtte til musik lettere tilgængelig, mere transparent og tidssvarende med færre krav og kriterier. Vi har ønsket at gøre puljerne mere rummelige i forhold til kunstnerisk udtryk – og vi kan allerede se den første spæde udvikling med nye typer af ansøgere. Vi har derved kunnet give plads til større forskellighed, siger udvalgsleder for projektstøtteudvalget for musik Rikke Øxner i en pressemeddelelse. 

Udvalget har modtaget 785 ansøgninger, og 460 projekter får bevilliget støtte. Det er derfor over halvdelen af ansøgerne, der kan se frem til at modtage økonomisk hjælp fra Statens Kunstfond i 2024. På listen kan man blandt andet finde AySay og Who Killed Bambi, som begge modtager 25.000 kroner i støtte. Blandt højdespringerne er Organisationen for Rytmiske Amatørmusikere, som modtager en million kroner.


LÆS OGSÅ: MILLIONER FORDELT: Disse 18 koncertarrangører har netop modtaget støtte fra Tuborgfondet

ANNONCE