Nyhed

Ny single sætter fokus på kvinders kamp for en plads i musikbranchen

Danske NikoCorlin er aktuel med en ny single, som afspejler hendes egne oplevelser med at skulle passe ind i en branche, som kun er indrettet efter det ene køn

I starten af oktober 2023 åbnede et nyt rådgivningstilbud, som skal være med til at hjælpe personer, som har oplevet grænseoverskridende adfærd i musikbranchen - eller været vidne til det. Telefonlinjen Trygt Rum blev igangsat efter en målsætning blandt en række musikorganisationer om at have øget fokus på blandt andet strukturel sexisme. 

I dag udkommer danske NikoCorlin med popsinglen "Late To The Party", som netop handler om, hvordan mange kvinder hele tiden skal tilpasse sig en branche, som er mandsdomineret, og hvor man skal udgive sig for at være noget, man ikke er - i forsøget på ikke at blive ekskluderet. 

Nikoline Corlin - som er personen bag NikoCorlin - fortæller i en pressemeddelelse, at inspirationen til singlen "Late To The Party" stammer fra nogle tendenser, som hun oplever, når hun skal prøve at passe ind i en branche med sociale koder og en jargon, som ikke altid er inkluderende:


"Jeg skal overbevise mig selv om, at jeg godt må være her, men måske på nogle andres præmisser. Så slår jeg mig selv i brystet og gør mig mere hård, end jeg føler mig," forklarer NikoCorlin.

GAFFA har tidligere indsamlet hele 41 beretninger fra personer i musikbranchen, som har oplevet grænseoverskridende adfærd, sexisme eller andre former for diskrimination. Sådanne oplevelser kan gøre det vanskeligt for kvinder og andre kønsminoriteter at føle sig inkluderet til møderne med pladeselskabet, i øvelokalet med bandet eller til netværksarrangementer med kollegaer fra branchen. 

"Jeg elsker mine venner og mine kolleger i branchen. Men når vi har stået i øvelokalet eller har haft sessions i studiet, har det gang på gang føltes som om, det var deres rum, jeg trådte ind i, og ikke mit eget", fortæller NikoCorlin i pressemeddelelsen. 


Oplevelserne har fungeret som inspiration til den nyudgivne single, som også kan findes på NikoCorlins EP If You Can Dream It i starten af 2024. Hør "Late To The Party" her.

LÆS OGSÅ: Arrangør udvider diversitetsbegrebet til kommende festival

ANNONCE