Nyhed

Vestjysk spillested starter koncertgruppe for unge ildsjæle

Projektet skal lære unge vestjyder, hvordan man arrangerer professionelle livekoncerter - på deres præmisser

Ringkøbing-spillestedet Generator nedsætter en koncertgruppe for unge, hvor de kan lære at arrangere koncertoplevelser for jævnaldrene. Den nye koncertgruppe er etableret af Ringkøbing-Skjerns Ungdomsråd, og går under titlen Ungekulten. Det skriver Generator i en pressemeddelelse.

Ungekulten skal være med til at sikre, at der kommer nye og særligt unge frivillige til koncertstedet, og spillestedsleder Anton Bjerg håber derfor, at projektet både kan være med til at fastholde de unge og samtidig lokke nye ildsjæle til: 

"Generator er dybt afhængige vores frivilliges engagement sig i husets aktiviteter. Udviklingen har været hen imod, at vores frivillige er blevet ældre og ældre uden, at der er kommet nok unge til. De unge har samtidigt været svære at fastholde. Det kræver en investering at få skabt et miljø, hvor unge engagerer sig frivilligt. Med den nye gruppe, Ungekulten, kan vi skabe en ny identitet for unge frivillige på Generator og dermed skabe ny interesse for stedet og aktiviteterne," fortæller Anton Bjerg i en pressemeddelelse. 


Tuborg Fondet støtter projektet med 200.000 kroner, og pengene skal blandt andet gå til workshops, hvor de unge lærer, hvordan man planlægger, og afvikler koncerter på et professionelt spillested. Det inkluderer blandt andet eventplanlægning og -teknik samt udsmykning og iscenesættelse. Nogle kompetencer, som Ungekulten får lov til at afprøve i autentiske rammer, når projektet afvikler i alt otte koncerter med betalende publikum og professionelle artister. 

Spillestedsleder Anton Bjerg uddyber, at Ungekulten ikke alene skal være med til at tiltrække nye frivillige til Generator, men også give et indblik i, hvad de unge interesserer sig for:

"Der bliver indsamlet viden om kommunikationen blandt de engagerede og hvilke redskaber, der skal bruges for at lave et naturligt skifte i arbejdsgruppen, og hvad der skal til for at fastholde interessen," fortæller Anton Bjerg i en pressemeddelelse.


Ungekulten henvender sig til alle unge i Ringkøbing-Skjern Kommune mellem 16 og 22 år, som har lyst til at arrangere koncertoplevelser for andre unge. 

LÆS OGSÅ: NY RAPPORT: Sådan skaber du liveoplevelser for det usynlige publikum

ANNONCE