Nyhed

I TAYLOR SWIFTS FODSPOR: Beyoncé annoncerer koncertfilm – se traileren her

Queen B bringer sin just afsluttede stadionturné til det store lærred

I næste uge rammer Taylor Swifts allerede-hypede koncertfilm om hendes igangværende Eras-turné de amerikanske og internationale biografer – herunder også de danske Nordisk Film-biografer. Nu gør Beyoncé kunsten efter og har netop annonceret, at hun den 1. december bliver aktuel med sin egen koncertfilm Renaissance: A Film by Beyoncé.  

Beyoncé er kendt for sjældent at gøre brug af captions på sine sociale medier. På et nyligt Instagramopslag gør superstjernen dog en undtagelse og deler traileren til den kommende koncertfilm med ordene: ”Vær forsigtig med hvad du beder om, for måske jeg faktisk efterkommer det.”

Ifølge Pitchfork bliver koncertfilmen et miks af videomateriale samt behind-the-scenes-optagelser fra Beyoncés Renaissance-verdensturné.


Turnéen – og nu også koncertfilmen – følger op på Beyoncés album af samme titel fra 2022 – et album, der angiveligt blot udgør det første af et tredelt projekt. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez var dengang begejstret og gav Renaissance-albummet fem stjerner:

”Trods sin superstjernestatus giver Beyoncé stadig indtryk af at gøre præcis, hvad der passer hende. Og heldigvis er det fortsat at udfordre sig selv og sit publikum – også selvom festen er i fokus. Ubesværet smider hun lige lidt disco, house og afrobeat i den sydende, fuldfede soul-gumbo, mens hun i øvrigt bevarer fødderne på floor, fingeren på pulsen og blikket rettet målrettet fremad,” lød konklusionen.

I går afsluttede Beyoncé så sin Renaissance-verdensturné med en koncert i Kansas City.


Inden da lagde hun også vejen forbi flere lande i Europa, men det blev dog ikke til et dansk visit i denne omgang. I stedet drog GAFFAs Espen Strunk mod Hamburg for at opleve superstjernen:

”Musikken sad i skabet, men Beyoncés besøg handlede om meget mere end de sange, der blev sunget. Hun er en af vor tids største kulturelle ikoner, og det kunne mærkes på den eksalterede stemning i Volkspark Hamburg onsdag aften, hvor Beyoncé og hendes ekstravagante show ramte med det dér vilde, medrivende momentum, som er særegen for popkoncerten,” hed det om Hamburg-koncerten, som i øvrigt modtog fem stjerner.

Se traileren her


KOMMENTAR: Kvinderne dominerer musikbilledet med de såkaldte æraer – men måske bør vi spørge os selv, hvorfor de findes?

ANNONCE