Nyhed

KLAR TIL AT RYSTE SCENERNE: Pretty Maids genopstår – og indtager Jailbreak og Copenhell

Efter fem års pause er Pretty Maids tilbage og og klar til at lægge publikum ned til næste års store danske metalfestivaler

I 2019 viste Pretty Maids, hvorfor netop de er en institution i dansk rockhistorie med en femstjernet koncert på Copenhell. Nu, fem år senere, melder det respekterede band sig klar til at indtage Danmarks største rock- og metalfestival for tredje gang i juni 2024.

Derudover annoncerer de horsenianske musikveteraner, at fans også kan glæde sig til at se dem gøre debut på Horsens-festivalen Jailbreak til august.

Pretty Maids endte af forskellige omstændigheder med at holde pause i 2019 – året efter, i oktober 2020, meddelte forsanger Ronnie Atkins, at han er uhelbredeligt syg med lungekræft. I en pressemeddelelse sætter guitarist Ken Hammer ord på den seneste tids pause:


”Vi ville nok have foretrukket at holde pause af egen fri vilje og ikke på grund af de vilkår, vi blev ramt af, men det har ikke desto mindre været godt for os,” fortæller han og fortsætter:

”Ronnie og jeg har været sammen 200 dage om året i over 40 år, og vi skåner ikke ligefrem hinanden, så et kan godt være hårdt. Jeg har aldrig været sammen med en anden person så intenst og så meget som med ham, og det kan godt tage på os, når vi er oppe i allerhøjeste gear hele tiden. Så kan det være godt med lidt afstand,” udtaler guitaristen og tilføjer:

”Her 4-5 år senere kan vi virkelig mærke, at batterierne er blevet ladet op og trænger til at blive afladet på den rigtige fede måde. Det kan godt være, at vi er blevet ældre i mellemtiden, men rock’n’roll holder jo for fanden folk næsten evigt unge, og vi kommer ud til næste års koncerter med fuldt blus på alle kedler,” afslutter Hammer i pressemeddelelsen.


Også Atkins selv sætter i pressemeddelelsen ord på sin kræftdiagnose og ser genforeningen af bandet som en fejring af sin kamp mod sygdommen.

”Det var en alt for brat afslutning i 2019. Vi havde jo lige udgivet vores nyeste album Undress Your Madness, som vi slet ikke nåede at spille live, fordi vi måtte aflyse vores turné i starten af 2020, hvor det ikke var muligt at spille koncerter nogensinde,” udtaler han og fortsætter.

”Ken og jeg mødtes på Jailbreak hjemme i Horsens tidligere i år. Nu er vi jo begge to et par store alfahanner i et gammelt ægteskab, som har kørt op og ned gennem årene. Men vi kunne bare mærke, at det ikke var slut. Det her var noget, vi begge to gik og drømte om som teenagere, og det er jo fuldkommen surrealistisk at stå og kigge tilbage på det hele i dag. Og vi skal på scenen og hilse på fansene, for der er rigtigt mange, der gerne vil se os optræde igen,” siger han og afslutter med ordene:


”Det bliver fedt at komme ud og mærke suset igen og spille både nye og gamle numre sammen med hele holdet fra 2019. Det bliver ikke et farvel, men en stor fejring af en lang karriere! Vi har indtil videre de to 2024-koncerter på programmet – og så må vi se, hvad fremtiden bringer derefter.”

Ronny Atkins er i dette efterår aktuel med en turné i eget navn – fyrre år efter, at Pretty Maids udgav deres selvbetitlede debut-ep med sange som ”Bad Boys,” ”Shelly the Maid” og ”Nowhere to Run”.

I 1984 var bandet aktuelle med deres første fuld-længde album Red, Hot & Heavy, og prydede i den anledning GAFFAs januarnummer i 1985. GAFFA var for nyligt med til at fejre 40-års jubilæet ved for første gang at udgive det store interview fra magasinet online.    


Ny bog om danske heavylegender

ANNONCE