Nyhed

Ny bog om danske heavylegender

GAFFA.dk – alt om musik

Bogen ”40 år med Pretty Maids” er skrevet i samarbejde med Ken Hammer og kræftsyge Ronnie Atkins

I morgen den 21. oktober udkommer bogen 40 år med Pretty Maids, skrevet af journalisten Jan Eriksen. Historien om det legendariske danske heavyband Pretty Maids er fortalt af bandets frontfigurer og grundlæggere Ronnie Atkins og Ken Hammer. På forlagets hjemmeside er bogen beskrevet således:

”Fra de første spæde skridt og tiltag til gennembruddet i Tyskland og Japan, de mange op- og nedture undervejs til i dag, hvor svær sygdom har sat en foreløbig stopper for bandet og givet et helt nyt perspektiv på livet. En ærlig fortælling om et dansk heavyband, der blev berømte i Danmark, og som var tæt på det helt store internationale gennembrud. Historier, drømme, anekdoter og skænderier fra koncerter, studie-indspilninger og den svære hverdag, der er succesens mindre flatterende bagside.”


Bandet, der som titlen antyder, har 40 år på bagen, kan se tilbage på et efterhånde omfattende bagkatalog. bagkatalog. De har således udgivet 14 studiealbum, hvoraf det seneste udkom sidste år. I løbet af den lange karriere er bandet nået langt ud over de danske grænser med deres heavy metal-musik, som blev deres varemærke fra fra stiftelsen i 1981 og indtil for nyligt, hvor Atkins' kræftdiagnose har sat foretagendet på pause. 

I år udgav Ronnie Atkins sit første soloalbum, og afsættet er desværre ikke lykkeligt. Atkins er blevet diagnosticeret med uhelbredelig lungekræft, hvilket har motiveret ham til at skrive og indspille de 11 sange, albummet består af. GAFFAs anmelder gav albummet fire flotte stjerner og skrev blandt andet følgende:

”Albummet lægger overbevisende fra land med sangen ”Real”, idet Atkins' stemme som første element træder frem i lydbilledet, og så er det ellers af sted. Det er på én gang et retrospektivt kig på sangerens karriere og en erklæret livsfilosofi. ”What you see will always be what you get” lyder det blandt andet i omkvædet, som man ikke skal høre mange gange, før det er tatoveret i ens hjernemembran.”


LÆS OGSÅ: Velkommen tilbage, Pretty Maids

”40 år med Pretty Maids” af Jan Eriksen udkommer den 21. oktober på forlaget Momenta.

Lyt til et af bandets største hits, nummeret "Little Drops of Heaven" herunder:

ANNONCE