Nyhed

NY FESTIVAL PÅ LANGELAND: Kendt musikprofil blandt arrangørerne

Langeland måtte undvære en musikfestival denne sommer. Men nu er nye kræfter i gang med at forberede en helt ny festival, som åbner dørene for gæster og lokale på øen næste sommer

Den familieorienterede Langelandsfestival har budt publikum velkommen siden 1991, og været blandt landets største festivaler under dens storhedstid. I sommers måtte selskabet bag dog begære sig konkurs, og festivalen havde allerede varslet i december 2022, at der ikke ville blive afholdt nogen festival i år. 

Nu forlyder det dog, at de lokale øboer og tilrejsende sommergæster snart kan glæde sig til en ny festival på den aflange ø. Langeland Kommune har netop afgjort, at en ny sommerfestival kan blive afviklet på Rue Mark i uge 30 - samme tid og sted, som den nu lukkede Langelandsfestival. 

Den nye festival strækker sig over tre såkaldte oplevelsesdage og tre programsatte dage, hvor lokale aktører kan bidrage med deres kunst, musik, håndværk og madlavning samt andre initiativer. Festivalleder Søren Spliid understreger, at de lokale kræfter kommer til at spille en helt særlig rolle under festivalen:


- Det er fantastisk at være et hold af stærke samarbejdspartnere, der vil det bedste for Langeland. Alle de lokale aktører og arrangører har hjertet med, når der på ny skal laves festival for Langeland. Vi står i kø for at bidrage med erfaring og stabilitet til Langelands nye festival. Fuld af oplevelser og liv, siger Søren Spliid i en pressemeddelelse. 

Festivalen er endnu uden et officielt navn - det skal nemlig bestemmes i fællesskab med langelænderne, og vil blive offentliggjort d. 24. oktober til et pressemøde på Broløkke Herregård, fortæller Ann-Katrine Bisgaard fra Good Boys Agency - som sammen med Foreningen Langeland Sammen arrangerer den nye festival - til GAFFA.

Erfaren musikprofil på arrangørholdet
I samarbejde med lokale kræfter fra Broløkke Herregård og GAARDHAVEN, skal det lokale fællesskab og nære oplevelser være i fokus. TV- og radiovært på DR Carsten Holm står bag det lokale spisested GAARDHAVEN sammen med Anna Marín Schram, og ifølge Carsten Holm er det et lokalt arrangement såsom en festival et vigtigt samlingspunkt for fællesskabet:


- Det er et fantastisk initiativ, som vi hos GAARDHAVEN er glade for at være en del af. Med erfaring indenfor musik og kultur kan jeg kun skrive under på, at festivaler skaber fællesskab og minder. Samtidig mærker vi, at fastboende og besøgende på Langeland, sukker efter flere muligheder for at være med i netop sådan et fællesskab. Oven i det er jeg blot lykkelig for, at vi kan inddrage lokale aktører og være med til at forme festivalen til vores egen, siger Carsten Holm i en pressemeddelelse, medejer af GAARDHAVEN samt TV- og radiojournalist ved DR. 

Det er for tidligt at købe billetter, men man kan til gengæld skrive sig op til at købe en billet på festivalens hjemmeside

LÆS OGSÅ: NY MÅLING: Musikspillende borgere blandt landets mest aktive kulturforbrugere


ANNONCE