Nyhed

ALTING HAR SIN ENDE: The 1975 holder pause på ubestemt tid efter turné

Bandets Danmarkskoncert til næste forår bliver måske den sidste i lang tid

Var man en af de danskere, der fik fingrene i billetter til The 1975s kommende koncert i K.B. Hallen den 10. marts næste år, var man heldig.

For nyligt annoncerede forsanger Matthew Healy nemlig, at bandet holder pause på ubestemt tid, efter deres igangværende ”Still… at Their Very Best”-turné slutter med udgangen af marts 2024.

Annonceringen kom, da The 1975 tirsdag aften spillede koncert i Sacramento, Californien:


”Vi går på en ubestemt showpause efter denne turné, så det er vidunderligt at have jer med i aften,” fortalte Healy til publikum under koncerten. Det skriver Pitchfork.

The 1975 starter den europæiske del af deres turné til februar i Storbritannien. Herefter runder de lande som Spanien, Frankrig og Holland, inden de senere rammer Danmark og resten af Skandinavien.

Det er dog ikke længe siden, at poprock-bandet sidst gjorde dansk stop. 


Så sent som i juni spillede de koncert på dette års NorthSide Festival - en koncert der dog ikke just imponerede GAFFAs Ole Rosenstand Svidt:

"Matty Heavys ret lyse stemme er heldigvis stærk i front, men det er, som om festen ikke rigtigt kommer herned cirka 50 meter fra scenen. De første publikumsrækker er tydeligvis i højt humør. Billeder af dem bliver hyppigt vist på storskærm, og der danses og synges med af fuld hals deroppe. Jeg bliver helt misundelig på dem," lød det blandt andet i Svidts trestjernede anmeldelse. 

The 1975 har de seneste år været i medieres søgelys for flere opsigtsvækkende hændelser under deres koncerter.


Senest i juli delte forsanger Healy og bandets bassist et protesterende kys under en festivalkoncert i Malaysia.

Kysset var dog i strid med landets love mod homoseksualitet og ledte til, at The 1975 blev bandlyst fra hovedstaden Kuala Lumpur og senere sagsøgt af artister og leverandører til festivalen.

THE 1975-INTERVIEW: “Det behøver ikke at være så nihilistisk hele tiden”


 

ANNONCE