Nyhed

Endelig kom der usb-c til iPhone

Fire nye modeller af iPhone 15 så dagens lys i denne uge, og alle kan oplades via det universelle usb-c-stik

Tirsdag var det ’store Apple-dag’ hvor de nye modeller af deres smarthone blev lanceret. Helt i spor med tidligere år blev det til fire modeller, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

Der er sket en lang række opdateringer til modellerne i forhold til sidste model, men den helt store ting er, at de nu alle har skiftet det gamle lightning-stik ud med usb-c, som vi kender fra alle andre smartphones. Herudover har Apple opgraderet på alle de parametre der var forventet, og som vi også kender fra tidligere år.

Der er kommet ny processor ned i modellerne, materialerne er blevet opdateret og der er kommet et markant opgraderes kamerasystem i alle modellerne. iPhone 15 og 15 Plus kommer i en 6,1” og en 6,7” udgave, og det samme gælder for Pro-modellerne.

De nye iPhone 15 Pro-modeller.
De nye iPhone 15 Pro-modeller.

Kamerasystemet har fået en markant opgradering, med et 48 megapixel hovedkamera og en ny 24 megapixel standard med superhøj opløsning.


Herudover lover Apple at der kan tages bedre portrætbilleder, og at man slet ikke behøver vælge portræt-tilstand for at tage denne type billeder. Kameraet indsamler automatisk alle informationerne, og efterfølgende kan billederne laves om til portrætter med bokeh-effekt.


Pro-modellerne har fået en endnu større opgradering af kamerasystemet, med tre brændvidder, 24mm, 28mm og 35mm, og så er der kommet understøttelse for 48 megapixel HEIF-billeder med 4x højere opløsning. Derudover er der kommet et 3x telekamera og optisk zoom på 5x ved 120 mm, det største en iPhone nogensinde har haft.

De nye mobiler rammer markedet her i slutningen af september og de mindste modeller får en startpris på 7.800 hhv. 8.000 kroner, mens pro-modellerne kommer til at starte på 9.800 hhv. 11.800 kroner.

LÆS OGSÅ: Spinkel højttaler lover kraftfuld lyd overalt


ANNONCE