Nyhed

FLERE SJÆLDENHEDER: Ane Brun overrasker fans med nyt album

Den norske folkpop-sangerinde fortsætter fejringen af sit debutalbums tyve års fødselsdag med endnu en samling uudgivne sange

Ane Brun har brugt det meste af 2023 på at fejre sit 20-årsjubilæum for debutalbummet Spending Time with Morgan.

Indtil videre har fejringen budt på to album – først albummet Portrayals, der ifølge  GAFFAs Ivan Rod indeholder Bruns hidtil bedste coverversioner af andre musikeres numre, eksempelvis Beyoncés ”Halo” og Cindy Laupers ”True Colours”.

I maj udkom så albummet Songs 2013-2023, hvor Brun opsamler sin musik fra de sidste ti år. Lige nu er Brun desuden aktuel med sin 20 års jubilæumsturné, der også tager hende forbi Danmark med to koncerter den 25. og 26. oktober på henholdsvis VoxHall i Aarhus og Vega i København. 


Fejringen er dog langt fra slut. I forbindelse med jubilæumsturnéen overrasker Brun nu sine fans med endnu et album, der har fået titlen Rarities 2.

Det nye album bygger videre på 2013-albummet Rarities og indeholder 14 numre, hvoraf de 10 af dem aldrig har haft en fysisk udgivelse før nu.

Albummet er en samling gemte optagelser, uudgivne demoer og covernumre fra Bruns bagkatalog – Heriblandt en liveoptagelse af ABBA-nummeret ”SOS”, som Brun spillede sammen med Benny Andersson til sin 2009-klimakoncert No More Lullabies.


Om ABBA-nummeret fortæller Brun i en pressemeddelelse:

”Jeg kan huske, da Benny Andersson begyndte at spille introen til sangen på klaveret. Folk begyndte bare at skrige og vi fik alle gåsehud, fordi det var så kraftfuldt. ABBA er selvfølgelig utrolig elsket i Sverige, og vi tænkte at ’SOS’ ville passe godt ind i temaet for No More Lullabies-koncerten, som var en måde at sætte lyd på den klimakrise, som vi nu ser udfolde sig meget mere.”

Foruden ABBA fortolker Brun også andre musikere på det nye album, for eksempel Bill Withers (”Lean on me”), Aurora (”All is Soft Inside”) og Joni Mitchell (”Both Sides Now”).


Hør det nye album her

Stemmen, der kan spille på alle hjertestrenge


ANNONCE