Nyhed

MØRKET ER DER STADIG: Se video og hør ny sang fra CS Nielsens kommende album

"Den handler om det urmørke som vi alle hver især må forholde os til som et eksistentielt grundvilkår"

I foråret annoncerede den danske sangskriver CS Nielsen udgivelsen af sit første album i tre år. "Jeg har en god fornemmelse af sangene (som jeg har skrevet over de sidste par år), og jeg har en ligeså god fornemmelse af arrangementerne og indspilningerne af dem," udtalte Nielsen dengang og tilføjede:

"Jeg glæder mig som et lille barn til at kunne dele resultatet med jer til efteråret." Nu har Samsø-sangskriveren så delt første forsmag på albummet i form af singlen "I Cannot Share My Darkness," som kan ses og høres herunder." 

"Jeg har glædet mig til at præsentere denne single fra mit kommende album Better Times. Det er en lille, twanget, næsten dansabel sang. Den handler om det urmørke som vi alle hver især må forholde os til som et eksistentielt grundvilkår, men som vi ikke kan dele med andre," forklarer Nielsen i en pressemeddelelse og uddyber:


"Nogle af os får heldigvis også øje på lyset, og i bedste fald kan vi i fællesskab med andre se at lyset er godt. Men mørket er der stadig. Det må vi leve med og tage på os – helst uden hverken at dyrke eller fortrænge det. Dit mørke. Mit mørke."

CS Nielsen på Train i Aarhus, januar 2013. Foto: Toke Hage.
CS Nielsen på Train i Aarhus, januar 2013. Foto: Toke Hage.

I 2007 delte Nielsen sin turnédagbog fra en tur rundt til danske fængsler med GAFFAS læsere, og fem år senere besøgte vi sangskriveren til en længere snak om hans musik og tilværelsen i al almindelighed. CS Nielsen var senest albumaktuel med Pilgrims fra 2020, som modtog fem flotte stjerner fra vores anmelder.


CS Nielsen albumdebuterede i 2007 med Against the Dying of The Light. Foruden en række kritikerroste album har Nielsen givet en lang række koncerter i ind- og udland de seneste tyve år. Vi har blandt anmeldt ham på Spot Festival i 2007, på Jelling Musikfestival i 2008, på Train i 2013 og på Studenterhuset i Odense i 2019.

Episke og dragende sange fra den danske Cash


ANNONCE