Nyhed

STOR OVERRASKELSE: Nyt håb for lokalt spillested

Den lokale forening Huset Fundamentet nærmer sig snart drømmen om at kunne overtage Kolding-spillestedet Pitstop. Kommunen afsætter 4,5 millioner kroner til en mulig overtagelse af spillestedet

Ugeavisen Kolding skrev den 3. september 2021, at byens spillested Pitstop måtte dreje nøglen om efter en lang corona-nedlukning, og at der ikke var flere kræfter tilbage. Spillestedet åbnede dørene tilbage i 1993 og havde gennem årene præsenteret en lang række koncerter med både etablerede navne, men også artister fra vækstlaget, som senere ville vække genkendelse i de fleste danskeres øregange.

Indehaver Ulf Jensen sagde dengang til avisen, at både energien og lysten til at genåbne spillestedet var væk efter corona-nedlukningen, og at han derudover efterlyste økonomisk opbakning fra de lokale politikere. Ulf Jensen endte med både at lukke Pitstop og sætte bygningen til salg. 

Den lokale kulturforening Huset Fundamentet har i mellemtiden påtaget sig rollen som undergrundskulturformidler i Kolding, og foreningen skrev i onsdags i et opslag på Pitstops Facebookside, at kommunen har tilgodeset foreningen med 4,5 millioner kroner som støtte til at købe lokaler på Jernbanegade 54 fri fra den nuværende ejer:


- Vi er stolte og glade over, at Koldings byråd kigger vores vej og anerkender kampen for at genetablere det legendariske spillested og skabelsen af et nyt kulturhus, hvor borgere kan tage del, skabe og bygge nye kultur kapitler for vores by. Tilkendegivelsen er også et håndtryk om, at Kolding som studieby fortjener et hus skabt af studerende for byens borgere!, skriver foreningen på Facebook.

Halvvejs mod målet

Huset Fundamentet oplyser i samme Facebookopslag, at beløbet dog kun rækker til halvdelen af den samlede pris for Pitstop-lokalerne, og at man nu vil arbejde hårdt for at indsamle resten af beløbet.


I en artikel fra Kulturmonitor siger talsperson og frivillig i Huset Fundamentet, Anton Thomsen, at kommunens økonomiske støtte til en genåbning af spillestedet er et stort skridt i den rigtige retning:

- Selvom den bevilling ikke dækker hele vores behov, så betyder den, at vi nu kan blive mere konkrete i forhold til den resterende finansiering, vi skal finde, siger Anton Thomsen til Kulturmonitor.

Følg Pitstops Facebookside for opdateringer om kommende events i de historiske lokaler. 


 

ANNONCE